Στην μελέτη που πραγματοποίησε η Zipjet και δημοσίευσε το CNN, οι πόλεις κατανεμήθηκαν με βάση την ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, την οικονομική τους κατάσταση, την συχνότητα της ηλιοφάνειας που επικρατεί, τους διαθέσιμους χώρους πρασίνου, την πρόσβαση σε δημόσιες συγκοινωνίες και το χρέος της χώρας.

Η Αθήνα μπορεί να μην βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα αλλά κατέχει περίοπτη θέση μεταξύ των πόλεων που στρεσάρουν τους πολίτες τους.

Ποια ελληνική γειτονιά βρίσκεται στις κορυφαίες της Ευρώπης; Και δεν είναι η Πλάκα…

Ο κατάλογος των χωρών περιλαμβάνει περίπου 150 πόλεις, ξεκινά από τις πιο ζεν περιοχές και τερματίζει με τις «τοξικές» πόλεις.

Στις χειρότερες βρέθηκαν:

1. Μανίλα (Φιλιππίνες)

2. Νέο Δελχί (Ινδία)

Διαβάστε ακόμα:  Ολοήμερο εισιτήριο στο Atlantis Aquaventure, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στον κόσμο, για όλους τους επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν στο Ντουμπάι

3. Καράτσι (Πακιστάν)

10 εντυπωσιακά όμορφα μνημεία της UNESCO! 2 ελληνικά ανάμεσά τους!

4. Ντάκα (Μπαγκλαντές)

5. Τεχεράνη (Ιράν)

6. Κάιρο (Αίγυπτος)

7. Ντακάρ (Σενεγάλη)

8. Λάγος (Νιγηρία)

9. Καμπούλ (Αφγανιστάν)

10. Βαγδάτη (Ιράκ)

Η Αθήνα βρίσκεται στην θέση 121, πράγμα που σημαίνει πως οι δείκτες στρες βρίσκονται, αν όχι στο κόκκινο, σίγουρα στο κίτρινο. Η θέση τους βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη, πόλεις που υποφέρουν ιδιαίτερα από τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το Ναϊρόμπι και η Κουάλα Λουμπούρ θεωρούνται λιγότερο στρεσογόνες πόλεις από την Αθήνα, η οποία -σύμφωνα με έρευνες- είναι η πιο αγχώδης πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωση και η 3η της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ