ελληνική παραλία με ζεστά νερά

Γνωρίστε την ελληνική παραλία που έχει ζεστά νερά όλο το χρόνο και κάνει ακόμα και τον πιο δύσκολο να δοκιμάσει να κολυμπήσει, ανεξαρτήτου εποχής.

Η παραλία Ήλια είναι ένα υπέροχο και ήσυχο ψαροχώρι, στον Βόρειο Ευβοϊκό. Ανήκει στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και είναι 98 χιλιόμετρα μακριά από την Χαλκίδα, απέχει 22 χιλιόμετρα από την Λίμνη Ευβοίας και μόλις 11 χιλιόμετρα από την Αιδηψό. Ανακαλύψτε επίσης τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας!

Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν την μαγευτική, αλλά δύσκολη – με πολλές στροφές – διαδρομή από την Εύβοια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, περνώντας από την Αρκίτσα στην Αιδηψό.

Βρισκόμενοι στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, όταν συναντήσουμε την πινακίδα Ήλια, στρίβουμε αριστερά ερχόμενοι από Χαλκίδα (δεξιά για όσους έρχονται από Αιδηψό) και σε λίγα μέτρα βρισκόμαστε στην παραλία των Ηλίων.

Η παραλία Θερμά Λουτρά βρίσκεται στα 600 περίπου μέτρα αριστερά.

Η παραλία Θερμά Λουτρά

Ήλια, Εύβοια

Οι πηγές των Ηλίων αναβλύζουν από μεταμορφωμένα πετρώματα σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας. Η παρουσία του νερού,που τρέχει κάτω από τα χαλίκια της ακτής, λόγω του ερυθρού ιζήματος που αποτίθεται στην επαφή με τη θάλασσα και από την αυξημένη θερμοκρασία.

Διαβάστε ακόμα:
Τα «Μετέωρα» των Κυκλάδων είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία της Ελλάδας!

Πλησιάζοντας προς την πηγή, η θερμοκρασία της θάλασσας ανεβαίνει, ενώ λόγο της ανάδευσης δημιουργούνται περιοχές με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Αναβλύζοντας από την πηγή η θερμοκρασία του νερού ξεπερνάει τους 60 βαθμούς και με δυσκολία έρχεσαι σε επαφή.

Καλό θα ήταν, πριν φτάσετε στην παραλία, να έχετε προμηθευτεί τον καφέ σας, από το κοντινό παραλιακό καφέ. Καθώς η παραλία δεν είναι οργανωμένη και διαθέτει κάποιες δημοτικές ομπρέλες και ελάχιστες που ανήκουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.

Η παραλία είναι με βότσαλο και βαθαίνει αρκετά απότομα, ενώ δίπλα στα θερμά νερά που αναβλύζουν θα βρείτε και ντουζιέρα.

Που θα φάτε

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αρκετές ψαροταβέρνες για να απολαύσετε το ψάρι σας με την συντροφιά της θάλασσας. Επιπλέον, παραλιακά θα βρείτε κάποια εστιατόρια καθώς και ένα καφέ – ζαχαροπλαστείο.

Που θα μείνετε

Για να μείνετε στο χωριό υπάρχει ένα ξενοδοχείο, παρ’όλα αυτά αρκετά είναι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή.

Δείτε ένα βίντεο από την παραλία:

Πηγή βίντεο: Ilia Mare Hotel

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ