Υψηλές πληρότητες, που τείνουν στο 100%, παρουσιάζουν μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα τα ξενοδοχεία στα Ιωάννινα.

Η τουριστική συνδυάζεται με τη λειτουργία της “Αστερούπολης” και του Εργαστηρίου Σοκολάτας, που είναι ανοιχτά στο κοινό από τις 23 Νοεμβρίου και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο της πόλης, έκτασης 52 στρεμμάτων.

Τα παραπάνω επισήμανε ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών για θέματα τουρισμού, Στέφανος Ζέρβας, στη διάρκεια χτεσινής συνάντησης με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας της ΔΕΘ-Helexpo AE στην περιοχή.
Από την πλευρά της, η Αγνή Σβάιερ, παραγωγός και διοργανώτρια της “Αστερούπολης” και ιδιοκτήτρια της “Playhall”, επισήμανε ότι μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν επισκεφτεί την χριστουγεννιάτικη αυτή πολιτεία πάνω από 170.000 άτομα.

Εως τις 8 Ιανουαρίου, που θα κλείσει τις πύλες της, ο αριθμός των επισκεπτών εκτιμάται ότι θα έχει φτάσει τους 600.000, ήτοι περίπου 13.000 ημερησίως στη διάρκεια των 47 ημερών λειτουργίας της.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν, όπως διευκρίνισε η κα Σβάιερ, από τον τζίρο των παιχνιδιών και των καταστημάτων εντός της Αστερούπολης, καθώς η γενική είσοδος είναι δωρεάν (άρα δεν είναι δυνατός ο ακριβής υπολογισμός του κύκλου εργασιών μέσω του αριθμού των εισιτηρίων).
Πολλές δραστηριότητες μέσα στην Αστερούπολη, η οποία φέτος πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά, είναι δωρεάν, όπως για παράδειγμα το σπίτι του ‘Αγιου Βασίλη ή εκείνο της παγωμένης πριγκίπισσας, όπου τα παιδιά μπορούν να κάνουν face painting χωρίς κάποια χρέωση.

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί μετά τις 23 Δεκεμβρίου, όταν κλείσουν τα σχολεία. Στις “ατραξιόν” της Αστερούπολης περιλαμβάνεται και το εργαστήριο σοκολάτας, τμήμα του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας, που η ΔΕΘ-Helexpo είχε θέσει σε λειτουργία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το οποίο μπορεί μεν να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά δεν παύει να φιλοξενεί έναν μεγάλο καταρράκτη σοκολάτας όπου ρέουν 1200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης …απόλαυσης.

‘Εως τώρα έχουν επισκεφτεί το εργαστήριο σοκολάτας 12.000 άτομα, ενώ συνολικά αναμένονται περίπου 48.000 επισκέπτες.

Τη συνεργασία της Αστερούπολης με τη ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ, τoν Δήμο Ιωαννιτών και την Dream Workers παρουσίασαν η κα Σβάιερ, ο πρόεδρος κι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης, καθώς και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής. Τη χριστουγεννιάτικη πολιτεία, στην οποία παρέχεται δωρεάν φιλοξενία σε παιδιά με αναπηρίες, υποστηρίζει και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Κατά τον κ.Ζέρβα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τα Ιωάννινα βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών προορισμών, όσον αφορά τον βαθμό ικανοποίησης που δηλώνουν οι επισκέπτες.
Επίσης, το τελευταίο διάστημα η πόλη εξελίσσεται σε συνεδριούπολη, ενώ προσελκύει και πολλές σχολικές εκδορμές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την οργάνωση κοινών δράσεων προβολής των δύο προορισμών, ενώ τα Ιωάννινα έχουν κάνει κι ανοίγματα στις αγορές της Τουρκίας και του Ισραήλ, όπως και στη Σκανδιναβία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ.Ζέρβα, προγραμματίζονται πτήσεις που θα συνδέουν την Κοπεγχάγη με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων κατά την υψηλή σεζόν του 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ