Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
27.5 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΝορβηγίαΑυτή είναι η νο1 χώρα για να ζει κάποιος. Αναλυτικά η λίστα...

Αυτή είναι η νο1 χώρα για να ζει κάποιος. Αναλυτικά η λίστα (Photos)

Ο συνδυασμός εισοδηματικών κριτηρίων και μέσου όρου βιωσιμότητας, έρχεται να αναδείξει τη Νορβηγία σε Νο1 χώρα για να ζήσει κάποιος.

Ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε μια έκθεση για την ανθρώπινη πρόοδο πάνω στον πλανήτη και σε αυτήν αναφέρθηκαν οι 11 χώρες οι οποίες πληρούν τις καλύτερες προδιαγραφές για να ζήσει κάποιος.

- Advertisement -

11. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Με μέσο εισόδημα το χρόνο 53,245 δολάρια, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές του ανθρώπου

10. Καναδάς
Εκτός από τα ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα, ο Καναδάς βρίσκεται σε μια από τις θέσεις της κορυφής λόγω της μόρφωσης των πολιτών του. Εκτιμάται πως πάνω από το 50% του πληθυσμού, ολοκληρώνει τις σπουδές του στο κολλέγιο.

9.Ισλανδία
Κατά μέσο όροι οι άνθρωποι στην Ισλανδία ζουν για 82,7 χρόνια και η χώρα προσφέρει ποιότητα ζωής που όμοιά της δύσκολα συναντάς αλλού

8. Ιρλανδία
Στα θετικά της εκτός από τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει, είναι και η ελάχιστη εγκληματικότητα. Από τα χαμηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον πλανήτη

7. Ολλανδία
Εχει το χαμηλότερο ποσοστό εισοδηματικής ανισότητας στον πλανήτη, μόλις 12,4%

6.Σιγκαπούρη
Ο μέσος όρος ζωής στην Σιγκαπούρη ξεπερνά τα 83 χρόνια

5. Δανία
Ισοβαθμεί με την Σιγκαπούρη. Το χάσμα στις οικονομικές απολαβές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι μόλις 7,8%. Το χαμηλότερο στον κόσμο. Την ίδια στιγμή στις Η.Π.Α. εκτοξεύεται στο 17,9%

4. Γερμανία
Μεγάλο της όπλο η εκπαίδευση και οι ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους. Το 96% έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

3. Ελβετία
Ο χώρος της υγείας στην Ελβετία αποτελεί Νο1.  Κατά μέσο όρο οι άνθρωποι ζουν 83 χρόνια και σπάνια υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες, με το ποσοστό να είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

2. Αυστραλία
Η μόρφωση αποτελεί το 5% του ΑΕΠ της χώρας και ισοβαθμεί με την Ελβετία. Ο μέσος όρος διάρκειας σπουδών στην Αυστραλία κρατάει περίπου 20 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Η νέα μόδα που το καλοκαίρι θα κάνει κάθε άντρα να αλληθωρίσει

1. Νορβηγία
Για 13η συνεχόμενη χρονιά, η Νορβηγία βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά την ποιότητα ζωής και τη μόρφωση. Οι άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο 82 χρόνια και οι Νορβηγοί διαθέτουν ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,285LikesΚάντε Like
88,437 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ