ξενοδοχείο Γύθειο

Ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο Γύθειο, που παραμένει κλειστό πολλά χρόνια, θα επαναλειτουργήσει με νέο όνομα μετά από ανακατασκευή.

- Advertisement -

Επίσης, δείτε τις πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από το νέο 5άστερο boutique ξενοδοχείο στα Χανιά!

Ο λόγος για το θρυλικό ξενοδοχείο “Λακωνίς”, ένα διαμάντι της ανατολικής Μάνης, όπως αποκαλούσαν το ξενοδοχείο. Η κατασκευή του ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του ’60 και άνοιξε το 1972.

Σε έκταση 30 στρεμμάτων διέθετε 100 δωμάτια υψηλής αισθητικής, σε ανεξάρτητες πτέρυγες με ονόματα Ολύμπιων Θεών. Πέρα των άλλων διέθετε τεραστίων διαστάσεων πισίνα, ιδιωτική παραλία μήκους 300 περίπου μέτρων με ταβέρνα.

Ενώ ο επισκέπτης είχε την δυνατότητα να απολαύσει θαλάσσια σπορ κ.ά.

Φιλοξένησε μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι το «Λακωνίς» φιλοξένησε πολλούς διάσημους, αλλά και αστέρες του Χόλιγουντ.Μερικοί από αυτούς ήταν η Σοφία Λόρεν, ο Τέλι Σαββάλας, ο Τζέιμς Κάμερον, η Αντζελίνα Τζολί και πολλοί άλλοι που τίμησαν με την παρουσία τους το ιστορικό ξενοδοχείο.

Στις αρχές του 1980 η Columbia Pictures νοίκιασε για τρεις μήνες το ξενοδοχείο για τα γυρίσματα της ταινίας «Tempest» του Πολ Μαζούρσκι.

Το ξενοδοχείο στο Γύθειο έβαλε λουκέτο το 2002. Μετέπειτα εγκαταλείφθηκε, λεηλατήθηκε και πλέον αποκαλείται ξενοδοχείο – φάντασμα.

Η εξαγορά και η ανακατασκευή

Το ξενοδοχείο εξαγοράστηκε, τον Οκτώβριο του 2018, από την Αικατερίνα Βαλιώτη που έχει καταγωγή από χωριό που βρίσκεται έξω από την Σπάρτη.

Η κα Βαλιώτη μαζί με τον επίσης Πελοποννήσιο σύζυγό της, δικηγόρο Γιάννη Μπάρδη, ζουν και εργάζονται μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης. Μαζί δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Λακωνίας, το υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας, τυποποίησης και εξαγωγής ελιάς και ελαιόλαδου Sparta Gourmet.

Η επιθυμία της Αικατερίνας Βαλιώτη είναι να δημιουργήσει μια υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία θα συμβάλλει στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Εκείνη τόνισε:«Προχωρήσαμε στην αγορά του ξενοδοχείου τον Οκτώβρη του 2018. Το ήθελα πολύ. Τα καλοκαίρια μου τα περνούσα στη Σπάρτη και το Γύθειο, παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμερική. Είχα μείνει στο «Λακωνίς» το 1992-1993, σε μια περίοδο που είχε ήδη αρχίσει να χάνει την αίγλη του».

Η οικογένεια έχει ολοκληρώσει το στάδιο καθαρισμού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τους εμπλεκομένους ως «ζούγκλα». Χρειάστηκαν δύο ολόκληροι μήνες για να καθαριστεί εξωτερικά από τους θάμνους και τα μπάζα.

Τα σκουπίδια, τα γκράφιτι είχαν περίοπτη θέση και κάθε είδους ανθρώπινη παρέμβαση δυσκόλευαν πολύ την όλη επιχείρηση. Καθώς η έκταση μετά το 2002 που το ξενοδοχείο διέκοψε τη λειτουργία του ήταν προσβάσιμη στον καθένα.

Οι μελέτες πάνω στις οποίες θα στηριχθεί το νέο επενδυτικό σχέδιο έχουν ξεκινήσει. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με κάποιες άλλες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα λέγονται, η νέα ιδιοκτήτρια θέλει να διατηρηθεί η ίδια αρχιτεκτονική και το μοντέρνο στοιχείο των ’60s. Παρ’όλα αυτά, να διαμορφωθούν σωστά και όμορφα οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι με νέα, σύγχρονα υλικά.

Η κα Βαλιώτη είπε χαρακτηριστικά: «Θα δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθηθεί η περιοχή στο σύνολό της». Εκείνη εκτιμά πως αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στο σχέδιο λόγω γραφειοκρατίας, τα έργα ανακατασκευής θα διαρκέσουν περίπου 1.5 χρόνο.

Δείτε τα πλάνα από το ξενοδοχείο στο βίντεο των Up Drones:

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ