Ενώ εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο ψάχνουν να βρουν τμήματα και ίχνη του πιο διάσημου αυτοκινητόδρομου της Αμερικής Route 66, ο περίφημος δρόμος μπήκε στη λίστα με τους 11 ιστορικούς τόπους της Αμερικής που απειλούνται με εξαφάνιση. Αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ και το Κονγκρέσσο πρέπει να το κηρύξουν εθνικό ιστορικό μονοπάτι.

Ο δρόμος ένωνε την Αμερική από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, φτάνοντας από το Λος Άντζελες μέχρι το Σικάγο και η διαδρομή του ήταν για όλους όσοι αποφάσιζαν να τον διασχίσουν, μια περιπέτεια που οδηγούσε προς την ενηλικίωση και την ελευθερία. Με μήκος 2.448 μίλια, ο δρόμος ταξιδεύει μέσω των πολιτειών Ιλινόις, Μιζούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα και Καλιφόρνια. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα για να συνδέσει το Σικάγο με το Λος Άντζελες και να δώσει διέξοδο στην οικονομική δυσφορία των κεντρικών αμερικανικών πολιτειών προς την πιο εύρωστη αμερικανική Δύση.

- Advertisement -

Βήματα για όμορφες και σοφιστικέ διακοπές στην Αλόννησο

Σήμερα, το National Trust for Historic Preservation επιχειρεί να φέρει το δρόμο στη δημοσιότητα και να ξεπεράσει την παραμέλησή του, καθώς τα μέλη του πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει «δόξα και χρήμα» ξανά με την αποκατάστασήτου.

Πηγή: elculture.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ