Ταξίδι με αυτοκίνητο Ελλάδα

Σχεδιάζετε ένα οδικό ταξίδι; Ίσως θέλετε να ρίξετε μια ματιά πριν σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία που κατέληξαν σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τις ασφαλέστερες αλλά και τι πιο επικίνδυνες χώρες για ταξίδι στην Ευρώπη.

Τα οδικά ταξίδια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείτε την Ευρώπη – καθώς το ταξίδι δεν εξαρτάται από δρομολόγια τρένων ή λεωφορείων και μπορείτε να πάτε και να σταματήσετε σχεδόν οπουδήποτε θέλετε. Ωστόσο, ορισμένα μέρη είναι πιο ασφαλή από άλλα όσον αφορά στους δρόμους, είτε λόγω της ποιότητας της υποδομής είτε της απερισκεψίας άλλων οδηγών, και μια νέα μελέτη από το Vignetteswitzerland.com ρίχνει φως στο ποιες χώρες είναι οι πιο ασφαλείς στην οδήγηση στην Ευρώπη αλλά και οι πιο επικίνδυνες.

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών για να ανακαλύψει ποιες χώρες έχουν τους υψηλότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Η πιο ασφαλής χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη; Χωρίς έκπληξη, είναι η Νορβηγία. Τα στοιχεία του 2022 δείχνουν ότι η χώρα είχε μόλις 21,38 θανάτους ανά εκατομμύριο ανθρώπους. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι και οι 5 χώρες με την πιο ασφαλή οδήγηση είναι στη Βόρεια Ευρώπη (3 στις 5 μάλιστα σκανδιναβικές) ενώ ακριβώς αντίθετα οι 5 πιο επικίνδυνες χώρες βρίσκονται στη Νότια Ευρώπη και ως επί το πλείστον στα Βαλκάνια. Οπότε βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα, πόση διαφορά υπάρχει στην κουλτούρα των ευρωπαϊκών χωρών σχετικά (και) με την οδήγηση.

Πού είναι λοιπόν το πιο επικίνδυνο μέρος για τους οδηγούς στην Ευρώπη; Είναι η Ρουμανία, η οποία έχει πολύ περισσότερους θανάτους, 85,81 ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθεί η Σερβία με 82,65 θανάτους και η Βουλγαρία έρχεται τρίτη με 77,64.

Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς ευρωπαϊκές χώρες για οδήγηση

  1. Νορβηγία
  2. Σουηδία
  3. Ηνωμένο Βασίλειο
  4. Δανία
  5. Ελβετία

Και αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα

  1. Ρουμανία
  2. Σερβία
  3. Βουλγαρία
  4. Κροατία
  5. Πορτογαλία

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ