«Χωρίς τα μεγάλα πλήθη τουριστών, αυτά τα μέρη δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα τουριστικά ονόματα της Ευρώπης», τονίζουν στην εισαγωγή οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της δημοφιλούς Ισπανικής εφημερίδας El Pais που ξεκινούν το άρθρο με μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τη δική μας Άνδρο, με τη γνωστή παραλία του Κυκλαδίτικου νησιού, «Της Γριάς Το Πήδημα» και ταυτόχρονα προτρέπουν τους εκατομμύρια αναγνώστες τους να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

Άνδρος

Στην 5η θέση της λίστας των καλύτερων εναλλακτικών προορισμών της Ευρώπης για το 2024 βρίσκεται η ‘Ανδρος που όπως διαπιστώνει η εφημερίδα, «ταυτίζεται με την πεζοπορία και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μεταξύ των ελληνικών νησιών. Οι απαστράπτουσες παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ορεινές περιοχές, η εντυπωσιακή βλάστηση, τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα πανέμορφα χωριά έχουν ξεφύγει από τα “δίχτυα” του μαζικού τουρισμού, ενώ η πρωτοβουλία Andros Routes έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό περιπατητικό δίκτυο». Την πρώτη θέση της λίστας των καλύτερων εναλλακτικών ευρωπαϊκών προορισμών κατέκτησε η Senja της Φιλανδίας, μια εναλλακτική λύση όπως γράφει το άρθρο, για το Lofotenτο. Η Senja είναι ένα νησί στην κομητεία Troms και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Νορβηγίας. Έχει μια άγρια, ορεινή εξωτερική πλευρά που βλέπει στον Ατλαντικό και μια ήπια και πλούσια εσωτερική πλευρά.

Σημειώνεται πως ο Δήμος ‘Ανδρου έχει αποσπάσει ήδη θετικά σχόλια για τη νέα διεθνή διάκριση στο πλαίσιο ενημέρωσης επαγγελματιών και οργανωτών ταξιδίων από Ισπανία και άλλες αγορές.

«Η ‘Ανδρος είναι ένας προορισμός με δυναμική που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η εγγύτητα από την Αθήνα και η αυθεντικότητα μαζί με τη φύση, τα activities και τις τέχνες δημιουργούν μια μοναδική “μαγιά” εξαιρετικής ποιότητας», προσθέτει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τον Τουρισμό στον Δήμο ‘Ανδρου, Νίκος Μουστάκας. Ο «δεκάλογος» των εναλλακτικών προορισμών της EL PAIS περιλαμβάνει στις υπόλοιπες θέσεις την Τάρτου της Εσθονίας, το Τρεβίζο, το Αυστριακό Κουφστάιν, τη Λαπωνία, το Φράιμπουργκ, το Ντελφτ στην Ολλανδία, την Μπράγκα της Πορτογαλίας, το Ελβετικό εθνικό πάρκο και τη Νορβηγική Σέντζα.

Άνδρος

Αυτή είναι η λίστα με τους 10 καλύτερους εναλλακτικού ςπροορισμούς της Ευρώπης

10.Tartu, Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2024
9.Τρεβίζο, μια πόλη «γαλήνια» κοντά στην πολυσύχναστη Βενετία
8.Kufstein, η εναλλακτική του Σάλτσμπουργκ
7.Utsjoki, για να δώσει στον Άγιο Βασίλη τη φινλανδική Λαπωνία
6.Φράιμπουργκ, μια πρωτοποριακή οικολογική πόλη στο Μέλανα Δρυμό
5.Άνδρος, πεζοπορία αντί για ηλιοθεραπεία στις Κυκλάδες
4.Ντελφτ, μια διακριτική εναλλακτική του Άμστερνταμ με περισσότερα κανάλια από ανθρώπους
3.Μπράγκα, μια πορτογαλική απόδραση χωρίς τα πλήθη
2.Το ελβετικό εθνικό πάρκο: οι Άλπεις όπως ήταν
1.Senja, μια εναλλακτική λύση στο Lofoten

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα όσα γράφει το άρθρο για τον κάθε προορισμό ξεχωριστά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ