Το ελληνικό καλοκαίρι φηµίζεται για πολλά…ένα από αυτά είναι σίγουρα και οι παραµυθένιες παραλίες! Αν και είναι πολύ δύσκολο να διαλέξουµε ποια είναι καλύτερη από την άλλη, ξεχωρίσαµε το top 10 παραλίες της Ελλάδας. Καλωσορίσατε στο όνειρο!

Ρεπορτάζ- Κείμενο: Κατερίνα Ρίγκου  ([email protected])

Λάκκα, Παξοί

Παραπέµπει σε εξωτική παραλία που συνδυάζει τα γαλαζοπράσινα νερά, τη χρυσή αµµουδιά και το φυσικό περιβάλλον µε την καταπράσινη βλάστηση, ενώ είναι από τις πιο γνωστές παραλίες στους Παξούς και έχει πρόσβαση από τη θάλασσα µε καραβάκι. Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και είναι ένα δηµοφιλές λιµάνι για τους επισκέπτες που έρχονται µε ιδιωτικό σκάφος. Ο κόλπος της Λάκκας είναι ασφαλής και προστατευµένος. Η όµορφη αµµουδιά, τα ρηχά και ήρεµα νερά, τα σκιερά δέντρα και το καταπράσινο γραφικό τοπίο κάνουν αυτό το γραφικό λιµανάκι να ξεχωρίζει.!

παραλίες της Ελλάδας:Λάκκα, Παξοί

Σίμος, Ελαφόνησος

Εκεί, όπου σταµατάει η λογική της οµορφιάς, αρχίζει η Ελαφόνησος. Εκεί, που νοµίζεις πως τα έχεις δει όλα, βρίσκεσαι µπροστά στη διπλή παραλία του Σίµου… Tόπος µαγικός, παραδεισένιος και άκρως ερωτικός, µία από τις οµορφότερες, αν όχι η οµορφότερη παραλία, σε όλη την Ελλάδα!

παραλίες της Ελλάδας:Σίμος, Ελαφόνησος

Κλέφτικο, Μήλος

Βρίσκεται στη ΝΔ πλευρά του νησιού και η πρόσβαση είναι δυνατή µόνο από τη θάλασσα. Είναι ένας χαρακτηριστικός βράχος µέσα στη θάλασσα και µια σπηλιά µε δύο εισόδους, που δίνουν το στίγµα τους σ’ ένα τοπίο µοναδικό. Ακόµα και στην πρώτη σας επίσκεψη θα σας φανεί οικείο, αφού φωτογραφίες από το Κλέφτικο κάνουν συνεχώς το γύρο του κόσµου!

παραλίες της Ελλάδας:Κλέφτικο, Μήλος

Μπάλος, Κρήτη

Το τοπίο εδώ παραπέµπει σε εξωτικά νησιά του Ειρηνικού αλλά συνδυάζει ταυτόχρονα την οµορφιά της ελληνικής φύσης αποτελώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για τα δεδοµένα της χώρας! Ανάµεσα στο ακρωτήριο της Γραµβούσας και το µικρότερο στο Τηγάνι, τα γαλαζοπράσινα νερά γίνονται «ένα» µε τον ουρανό και τους πετρώδεις σχηµατισµούς, δηµιουργώντας ειδυλλιακές εικόνες που σε κάνουν να ερωτευθείς τον Μπάλο µε την πρώτη… βουτιά!

παραλίες της Ελλάδας:Μπάλος, Κρήτη

Βουτούμι, Αντίπαξοι

Τα λόγια φαντάζουν περιττά και µόνο αν αντικρίσεις τα γαλανά νερά – είναι τόσο διάφανα, που αν τυχόν τα κοιτάξεις από ψηλά, θα πιστέψεις, πως τα σκάφη αιωρούνται πάνω από τον βυθό- και την ανοιχτόχρωµη άµµο! Μόνο τότε θα κατανοήσεις πλήρως περί τίνος πρόκειται!

παραλίες της Ελλάδας:Βουτούμι, Αντίπαξοι

Κολυμπήθρες, Πάρος

Μικρός απάνεµος κολπίσκος, µόλις 2 χλµ. από το κέντρο της Νάουσας, µε χρυσαφένια αµµουδιά και καταπράσινα νερά, δεν θα σε αφήσει να φύγεις από εδώ πριν πέσει ο ήλιος… Και γιατί να το κάνεις άλλωστε; Βρίσκεσαι σε µια από τις οµορφότερες ακρογιαλιές του νησιού – αν όχι όλης της χώρας και απολαµβάνεις τη στιγµή στον υπερθετικό βαθµό!

παραλίες της Ελλάδας:Κολυμπήθρες, Πάρος

Μύρτος, Κεφαλονιά

Έχει «ποζάρει» σε χιλιάδες φωτογραφίες, είναι η πιο διάσηµη παραλία του νησιού και σίγουρα από τις διασηµότερες της χώρας – αν όχι του κόσµου. Σε απόσταση 15 χλµ. από το γραφικό Φισκάρδο, η οργανωµένη παραλία του Μύρτου υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Απόκρηµνα βράχια υψώνονται προστατευτικά γύρω του και τα τιρκουάζ νερά του λούζουν τη λευκή αµµουδιά. Καλώς ορίσατε στον Παράδεισο!

παραλίες της Ελλάδας:Μύρτος, Κεφαλονιά

Λαλάρια, Σκιάθος

Ντόπιοι και τουρίστες «αποδεκατίζουν» τα Λαλάρια, από τα εντυπωσιακά, άσπρα βότσαλα, που έκαναν την οµώνυµη παραλία της Σκιάθου ονοµαστή σε όλο τον κόσµο! Τα Λαλάρια βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και είναι µία από της οµορφότερες παραλίες της Ελλάδας, καθώς ο βοριάς πέφτει µε µανία πάνω στους απόκρηµνους ολόλευκους βράχους, που ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα και δηµιουργεί, εκατοµµύρια χρόνια τώρα, τα ολοστρόγγυλα, λευκά βότσαλα τα «λαλάρια», τα οποία καλύπτουν όλη την παραλία.

παραλίες της Ελλάδας:Λαλάρια, Σκιάθος

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Εκεί, σε ένα δυσπρόσιτο σηµείο της Δυτικής Λευκάδας, βρίσκεται κρυµµένο ένα πραγµατικό κόσµηµα της παραλιακής Ελλάδας. Σε ένα σηµείο, όπου η βραχοπλαγιά πέφτει απότοµα προς τη θάλασσα, αυτό δηλαδή που οι Γάλλοι αποκαλούν φαλέζ (falaise), σχηµατίζονται 2-3 µικρές αµµώδεις λωρίδες, τις οποίες και περιβάλλουν τα πιο γαλάζια νερά του νησιού! Η παραλία είναι εντυπωσιακά όµορφη και σίγουρα δεν αποτελεί µια απλή παραλία, αλλά ένα «µνηµείο» της φύσης!

παραλίες της Ελλάδας:Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Ελαφονήσι, Κρήτη

Εδώ ένα ροδαλό χαλί από µικρά κοχύλια, κρυστάλλινα, ρηχά νερά, χρυσή αµµουδιά εξηγούν το γιατί αυτή η παραλία είναι µια από τις πιο αγαπηµένες της Κρήτης. Η διαδροµή είναι λιγάκι δύσκολη, καθώς έχει πολλές στροφές, αλλά το σίγουρο είναι ότι αξίζει τον κόπο!

παραλίες της Ελλάδας:Ελαφονήσι, Κρήτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ