Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυτές οι δύο ευρωπαϊκές χώρες θα συνδεθούν σύντομα με μια υποθαλάσσια σήραγγα

Αυτές οι δύο ευρωπαϊκές χώρες θα συνδεθούν σύντομα με μια υποθαλάσσια σήραγγα

Η σήραγγα Fehmarnbelt θα συνδέει τη Δανία και τη Γερμανία μέσω τρένου 7 λεπτών!

Μήπως τα έργα μεταφορών γίνονται όλο και πιο φιλόδοξα; Πρώτον, υπήρχε η είδηση ​​ότι η γέφυρα μεταξύ της Σικελίας και της ηπειρωτικής Ιταλίας μπορεί πράγματι να προχωρήσει. Στη συνέχεια, υπήρχε η είδηση ​​ότι μια υποθαλάσσια σήραγγα θα μπορούσε να συνδέσει την Ευρώπη και την Αφρική μέχρι το 2030. Και πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος μιας άλλης υποβρύχιας σήραγγας – αυτή τη φορά μεταξύ Δανίας και Γερμανίας.

- Advertisement -

Σύντομα θα μπορείτε να ταξιδεύετε μεταξύ Σκανδιναβίας και Κεντρικής Ευρώπης μέσω μιας ολοκαίνουργιας υποβρύχιας σήραγγας. Η σύνδεση Fehmarnbelt βρίσκεται επί του παρόντος υπό κατασκευή, αλλά μόλις κατασκευαστεί θα είναι η μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο, που θα εκτείνεται 18 χιλιόμετρα σε όλη τη Βαλτική Θάλασσα!

Επί του παρόντος, ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψετε μεταξύ των δύο χωρών είναι μέσω φέρι 45 λεπτών, αλλά αυτός ο χρόνος ταξιδιού θα μειωθεί δραματικά μόλις ολοκληρωθεί η σήραγγα Fehmarnbelt. Η σήραγγα θα περιέχει έναν αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων κυκλοφορίας και έναν σιδηρόδρομο διπλής γραμμής, έτσι ώστε να μπορούν να τη διασχίζουν αυτοκίνητα και τρένα. Η οδήγηση θα διαρκεί δέκα λεπτά ενώ το ταξίδι με τρένο θα διαρκέσει μόνο επτά!

Η σήραγγα θα ολοκληρωθεί τμηματικά, και ένα κομμάτι έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το τμήμα μήκους 217 μέτρων εγκαινιάστηκε από τον Δανό βασιλιά την περασμένη Δευτέρα και σύντομα θα “βυθιστεί” στη Βαλτική Θάλασσα.

Τα σχέδια για τη σήραγγα αποτελούν μέρος της δέσμευσης του τομέα των μεταφορών στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ.

Πού ακριβώς θα αρχίζει και που θα τελειώνει η σήραγγα; Στη Δανία, η είσοδος της σήραγγας θα βρίσκεται στο Roedby, στο νότιο νησί Lolland, και θα ενωθεί με το Puttgarden στη βόρεια Γερμανία. Αυτή η νέα σύνδεση θα μειώσει δραστικά τους χρόνους ταξιδιού για τους επιβάτες και τους τουρίστες – η σιδηροδρομική διαδρομή μεταξύ Κοπεγχάγης και Αμβούργου , για παράδειγμα, αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου δύο ώρες.

Η σήραγγα προβλέπεται να κοστίσει περίπου 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση της Δανίας, η οποία χρηματοδοτεί το έργο, θα εφαρμόσει ένα τέλος διοδίων για να αντισταθμίσει το κόστος.

Επίσης θα ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεστε… ολόκληρο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2029. Ώρα να αρχίσετε να σχεδιάζετε αυτό το Eurotrip!

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,169 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ