Φωτογραφία Nasa

Για δεκαετίες, η NASA παρακολουθεί τη γη από ψηλά. Ευτυχώς, από το 1999, ο διαστημικός οργανισμός άρχισε να μοιράζεται τη μοναδική του άποψη για τον κόσμο μέσω του Earth Observatory, του οποίου η αποστολή είναι να “μοιραστεί με το κοινό τις εικόνες, τις ιστορίες και τις ανακαλύψεις για το περιβάλλον, τα συστήματα της Γης και το κλίμα που προκύπτουν από την έρευνα της NASA. ” Αυτό περιλαμβάνει μερικές εκπληκτικές δορυφορικές εικόνες. Τόσο εκπληκτικές, που τις τελευταίες εβδομάδες η NASA έκανε έναν διαγωνισμό ώστε διάφοροι άνθρωποι να μπορούν να επιλέξουν την αγαπημένη τους φωτογραφία της γης.

Η… νικήτρια φωτογραφία ήταν η Ocean Sand με περισσότερα από 56.000 άτομα να την ψηφίζουν και αποδείχθηκε η αγαπημένη φωτογραφία και η ομορφότερη απεικόνιση του πλανήτη από το διάστημα!

Nasa φωτο
Nasa PHOTO: SERGE ANDREFOUET, UNIVERSITY OF SOUTH FLORIDA / NASA EARTH OBSERVATORY

«Αν και η παραπάνω εικόνα μπορεί να μοιάζει με μια ζωγραφική νέας εποχής κατευθείαν από μια γκαλερί τέχνης, είναι στην πραγματικότητα μια δορυφορική εικόνα της άμμου και των φυκιών στις Μπαχάμες», έγραψε η NASA στην περιγραφή αυτής της αιθέριας εικόνας. Η εικόνα, που τραβήχτηκε από το Enhanced Thematic Mapper plus (ETM +) πάνω στον δορυφόρο Landsat 7.

«Οι παλίρροιες και τα ρεύματα των ωκεανών στις Μπαχάμες πάνω στην άμμο και τα φύκια δημιουργούσαν αυτά τα πολύχρωμα, κυματοειδή μοτίβα με τον ίδιο τρόπο που οι άνεμοι περνούν τους απέραντους αμμόλοφους στην έρημο της Σαχάρας. “

Αν και η Ocean Sand πήρε το 66% των ψήφων, αντίπαλο δέος αποτελεί η φωτογραφία Raikoke Erupts, η οποία εξακολουθεί να είναι μια πολύ αξιόλογη εικόνα.

Φωτογραφία Nasa

Σύμφωνα με τη NASA, «Oι αστροναύτες έβγαλαν μια φωτογραφία (πάνω) του ηφαιστειακού λοφίου που υψώθηκε σε μια στενή στήλη και έπειτα απλώθηκε σε ένα μέρος του λοφίου. Σε αυτή την περιοχή η πυκνότητα του λοφίου και του περιβάλλοντος αέρα εξισώνονται και το λοφίο σταματά να αυξάνεται. Ο δακτύλιος των νεφών στη βάση της στήλης φαίνεται να είναι υδρατμοί.

Οι άλλοι συμμετέχοντες περιελάμβαναν Twin Blue Marbles, μια σύνθετη εικόνα από πολλές δορυφορικές αποστολές.

Φωτογραφία Nasa
RETO STÖCKLI, BASED ON DATA FROM NASA AND NOAA

Όπως σημείωσε η NASA, «μια ομάδα επιστημόνων και καλλιτεχνών της NASA δημιούργησε στρώματα παγκόσμιων δεδομένων για τα πάντα, από την επιφάνεια της ξηράς, έως τον πολικό θαλάσσιο πάγο, μέχρι το φως που αντανακλάται από τη χλωροφύλλη στα δισεκατομμύρια μικροσκοπικά φυτά που αναπτύσσονται στον ωκεανό. Τυλίχτηκαν αυτά τα στρώματα σε μια σφαίρα, το έβαλαν σε μαύρο φόντο και προσομοίωσαν το άκρο της γήινης ατμόσφαιρας που εμφανίζεται στη φωτογραφία αστροναύτη της Γης. “

Τέλος, είναι το Where the Dunes End, το οποίο αναδεικνύει την πανέμορφη σκηνή πάνω από την έρημο Namib.

Φωτο Nasa
Φωτο

«Η απότομη μετάβαση από την άμμο στη γη είναι ορατή σε αυτές τις εικόνες, που αποκτήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου 2019, από το Operational Land Imager στο Landsat 8», έγραψε η NASA. «Δείχνουν τη βόρεια έκταση της θάλασσας άμμου Namib – ένα πεδίο αμμόλοφων που εκτείνεται σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια εκτάρια (πάνω από 10.000 τετραγωνικά μίλια) μέσα στο πάρκο Namib-Naukluft, το οποίο ονομάστηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2013. Η άμμος εμφανίζεται κόκκινο, βαμμένο με στρώμα οξειδίου του σιδήρου. “

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες εικόνες όπως οι παραπάνω εγγραφείτε στο newletter της Earth Observatory για να έχετε καθημερινά απευθείας στο email σας αυτές τις μοναδικές φωτογραφίες!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Πηγή: Travelandleisure

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι πτήσεις από Αθήνα προς εξωτερικό. Δείτε ποιες είναι!
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος. Ποιες περιοχές θα επηρεάσει;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ