Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
23.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυτή είναι η πρώτη smoke free παραλία σε όλη την Αττική

Αυτή είναι η πρώτη smoke free παραλία σε όλη την Αττική

Την αρχή έκανε η Σέριφος, αποφασίζοντας το 2020 να εγκαινιάσει τον θεσμό της απαγόρευσης καπνίσματος σε παραλία και συγκεκριμένα στη Βαγιά, μια προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura, όπου τοποθετήθηκε κατασκευή για ελεγχόμενη ζώνη καπνίσματος, σταχτοδοχεία με περιβαλλοντικά μηνύματα, όπως και αντίστοιχη ενημερωτική σήμανση.

Το παράδειγμα αποφάσισε όμως να ακολουθήσει και ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε απόλυτη συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας. Στο πλαίσιο προγράμματος που «τρέχουν» μαζί με τους οργανισμούς British American Tobacco και Aegean Rebreath, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ Δέσποινα Γκικάκη, αποφάσισαν να κάνουν κάποιες δράσεις.

- Advertisement -

Μία εξ αυτών αφορά στην παραλία Μαρίκες, η οποία σύντομα θα περάσει από τον ΟΛΡ στον Δήμο και στο άμεσο μέλλον θα γίνει η πρώτη smoke free παραλία σε όλη την Αττική.

Μιλώντας στη Marathon Press, ο κ. Μπουρνούς εξήγησε ότι «όπως και στη Σέριφο, έτσι και στις Μαρίκες θα υπάρχει ελεγχόμενη ζώνη καπνίσματος και θα βρίσκεται στην καντίνα της παραλίας. Πρόκειται όμως για έναν χώρο 20 μέτρων, ενώ μιλάμε για μια παραλία με έκταση κοντά στο 1,5 χιλιόμετρο».

Σε ερώτηση αν επιλέχθηκαν οι Μαρίκες επειδή είναι δημοφιλής παραλία που την επισκέπτονται λουόμενοι από διάφορες περιοχές της Αττικής, ο κ. Μπουρνούς εξηγεί ότι «την επιλέξαμε ακριβώς γιατί είναι δημοφιλής, αλλά και επειδή έχει χαρακτηριστικά υδροβιότοπου που θέλουμε να προστατέψουμε».

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,573 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ