Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
28.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυτή η αεροπορική εταιρεία πούλησε εισιτήρια για 1 € - και δεν...

Αυτή η αεροπορική εταιρεία πούλησε εισιτήρια για 1 € – και δεν ήταν προσφορά για την Black Friday

Αυτή η αεροπορική εταιρεία πούλησε ή μάλλον αναγκάστηκε να πουλήσει αεροπορικά εισιτήρια για 1 έως 4 ευρώ! Οι ταξιδιώτες που αγόραζαν εισιτήρια με την China Southern Airlines νωρίτερα αυτόν τον μήνα ήταν στην ευχάριστη θέση να βρουν πτήσεις για μόλις 1 ευρώ!

Αλλά δεν ήταν μια πρώιμη προσφορά της Black Friday: η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα που χρειάστηκε περίπου δύο ώρες για να επιλυθεί. Στο μεταξύ, πελάτες έσπευσαν να κλείσουν τα φθηνά εισιτήρια, τα οποία ήταν διαθέσιμα από και προς τη μητρόπολη της πρωτεύουσας Σιτσουάν, Τσενγκντού στην Κίνα.

- Advertisement -

Παρά το γεγονός ότι κόστιζαν μόλις μεταξύ 10 και 30 γιουάν (1-4 ευρώ), τα εισιτήρια παρέμειναν σε ισχύ καθώς η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να “πληρώσει” το λάθος.

Τέτοια περιστατικά δεν είναι πρωτόγνωρα. Αν και σπάνιο, οι λεγόμενοι «ναύλοι σφάλματος» είναι ένας νικηφόρος τρόπος για να εξασφαλίσετε φθηνές πτήσεις για το επόμενο ταξίδι σας.

Τι είναι ο ναύλος σφάλματος;

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, οι “ναύλοι σφάλματος” είναι λάθη που γίνονται όταν η τιμή μιας πτήσης αναγράφεται στο διαδίκτυο. Μερικές φορές τα εισιτήρια πωλούνται πολύ λιγότερο από ό,τι θα έπρεπε, είτε λόγω ανθρώπινου λάθους είτε λόγω δυσλειτουργιών στα πολύπλοκα συστήματα που καθορίζουν τις τιμές των πτήσεων.

Οι έμπειροι ταξιδιώτες μπορούν να επωφεληθούν από αυτά τα λάθη για να εξασφαλίσουν φθηνές διακοπές – αλλά υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι με αυτούς τους χαμηλούς ναύλους.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους ναύλους σφαλμάτων, από τον τρόπο εύρεσης τους μέχρι το τι θα μπορούσε να συμβεί όταν τα κάνετε κράτηση:

Φτηνές αστραπιαίες προσφορές πτήσεων: Πώς να βρείτε ναύλους σφάλματος

Υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι και ενημερωτικά δελτία που είναι αφιερωμένα στην εύρεση φθηνών πτήσεων – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ειδικεύονται σε hacks όπως η παράκαμψη και οι ναύλοι σφαλμάτων.

Το Jack’s Flight Club είναι ένα παράδειγμα που προσφέρει προσφορές πτήσεων μέσω ενημερωτικού δελτίου email και εφαρμογής για κινητά. Αντί να προσφέρει εισιτήρια μέσω της δικής του πλατφόρμας, ανακατευθύνει τους χρήστες στους ιστότοπους κρατήσεων της αεροπορικής εταιρείας ή του ταξιδιωτικού γραφείου. Η συνδρομή είναι δωρεάν, αν και η Premium Membership προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερες εκπτώσεις.

Η υπηρεσία παρέχει ειδοποιήσεις για φθηνές πτήσεις που αναχωρούν από όλα τα αεροδρόμια στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και από Βοστώνη, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ .

Η Secret Flying προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία, με φτηνές προσφορές πτήσεων και λάθη που αναφέρονται στον ιστότοπό της και κοινοποιούνται στους συνδρομητές μέσω email. Αναζητά προσφορές που αναχωρούν από αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο και είναι δωρεάν για χρήση. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις τιμών για συγκεκριμένες διαδρομές με υπηρεσίες συγκέντρωσης όπως το Skyscanner ή το Google Flights.

Οι ναύλοι σφαλμάτων συνήθως διορθώνονται ή εξαντλούνται γρήγορα, επομένως θα πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα για να εξασφαλίσετε μια φθηνή πτήση.

Ποιες είναι οι αιτίες των ναύλων σφάλματος;

Οι τιμές των πτήσεων συχνά καθορίζονται από πολύπλοκους αλγόριθμους που τις προσαρμόζουν με βάση δεδομένα όπως η ζήτηση για συγκεκριμένες διαδρομές ή απόσταση.

Μπορούν να προσαρμοστούν περαιτέρω από διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία που πωλούν πτήσεις ως τρίτο μέρος. Μερικές φορές εμφανίζονται ναύλοι σφάλματος όταν αυτοί οι πράκτορες αναφέρουν τιμές που διαφέρουν από την άμεση τιμολόγηση της αεροπορικής εταιρείας – είτε λόγω ανθρώπινου λάθους είτε λόγω σφάλματος στο σύστημα.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι μετατροπές από ένα νόμισμα σε άλλο μπορεί να αναφέρονται εσφαλμένα, καθιστώντας την πτήση πολύ φθηνότερη από ό,τι θα έπρεπε. Η αεροπορική εταιρεία μπορεί επίσης να υπολογίσει εσφαλμένα τα χιλιόμετρα των πτήσεων ανταπόκρισης , με αποτέλεσμα χαμηλότερους φόρους.

Μερικές φορές οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν το λάθος να αναφέρουν και μια πτήση premium, επαγγελματική ή πρώτης θέσης σε οικονομική τιμή. Αυτό είναι συχνά όπου μπορείτε να κάνετε τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση, καθώς οι οικονομικοί ναύλοι αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από φόρους και προσαυξήσεις που συνήθως παραμένουν οι ίδιες ανεξάρτητα από σφάλματα.

Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει, οι ναύλοι σφαλμάτων είναι πιθανό να γίνουν λιγότερο συνηθισμένοι και να διορθωθούν γρηγορότερα όταν συμβούν.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της κράτησης ενός ναύλου σφάλματος;

Τα εισιτήρια ναύλων λάθους τιμώνται συνήθως από τις αεροπορικές εταιρείες – αλλά αυτό δεν είναι εγγυημένο εκτός εάν η εκάστοτε χώρα έχει νόμους για την επιβολή του.

Αυτά συνήθως λαμβάνουν υπόψη εάν το σφάλμα ήταν αρκετά προφανές για να το παρατηρήσει ο καταναλωτής, πόσο καιρό έμεινε στο διαδίκτυο και πόσο γρήγορα ειδοποιήθηκε ο αγοραστής γι’ αυτό.

Ωστόσο, οι επιβάτες που επωφελούνται από αυτούς τους φθηνούς ναύλους θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί να ακυρώσει την πτήση σας εάν αντιληφθεί το σφάλμα και αποφασίσει να μην το τηρήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Δεν θα χρεωθείτε την πλήρη τιμή του εισιτηρίου χωρίς την άδειά σας.

Η Secret Flying λέει ότι υπάρχει «μικρή πιθανότητα» η αεροπορική εταιρεία να ακυρώσει το εισιτήριο. Επομένως, είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ή ευέλικτο κατάλυμα, εάν σκοπεύετε να πετάξετε με ναύλο σφάλματος.

Εάν κάνετε κατά λάθος κράτηση μιας πτήσης λάθους επειδή η έκπτωση δεν ήταν αρκετή για να θεωρηθεί μη φυσιολογική, ωστόσο, μπορεί να δικαιούστε να αμφισβητήσετε τον ναύλο εάν η αεροπορική εταιρεία ακυρώσει την πτήση σας ή να κερδίσετε αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία για τυχόν επιπλέον έξοδα, όπως κρατήσεις ξενοδοχείων .

Το Jack’s Flight Club λέει ότι περίπου το 70% των ναύλων σφαλμάτων που παραθέτει τιμάται από τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς τείνουν να αποφεύγουν την ταλαιπωρία και την κακή δημοσιότητα της ακύρωσης εισιτηρίων. Μόλις εκδοθεί το εισιτήριό σας, είναι λιγότερο πιθανό να ακυρωθεί.

Για την καλύτερη πιθανότητα να τηρηθεί ο ναύλος σφάλματος, κάντε κράτηση απευθείας με την αεροπορική εταιρεία και κλείστε μόνο εισιτήρια με εύλογες εκπτώσεις.

Πόσα χρήματα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε με τους ναύλους σφαλμάτων;

Οι πρόσφατοι ναύλοι σφάλματος που κοινοποιήθηκαν από το Jack’s Flight Club περιλαμβάνουν μια πτήση 46 € από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες με τη Norwegian. Άμστερνταμ προς Περού για 164 € με την AeroMexico και Φρανκφούρτη στο Λας Βέγκας για 167 € με τη Eurowings.

Αυτά τα ταξίδια κοστίζουν συνήθως περίπου €410, €800 και €900, αντίστοιχα!

Η Secret Flying παρουσίασε πρόσφατα πτήσεις business class από πολλές γερμανικές πόλεις προς Κούσκο του Περού από 834 € για ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής με την Iberia και την LATAM Airlines. Οι πτήσεις Business class από το Μόναχο κοστίζουν συνήθως πάνω από 3.000 ευρώ.

Ο ιστότοπος ειδοποίησε επίσης πρόσφατα τους αναγνώστες για πτήσεις 250 ευρώ από Στοκχόλμη, Σουηδία προς Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική με την Swiss International Air Lines – περίπου το ήμισυ της συνηθισμένης τιμής.

Για αυτόν τον λόγο, ιστότοποι όπως το Jack’s Flight Club και το Secret Flying συμβουλεύουν να μην κάνετε άλλα ταξιδιωτικά σχέδια, όπως κρατήσεις ξενοδοχείων ή διαμονής μέχρι την τελευταία στιγμή.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,397 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ