Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
30.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑυτή η ευρωπαϊκή πόλη θα μεταμορφωθεί αφού θα αποκτήσει 50 νέους ουρανοξύστες!

Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη θα μεταμορφωθεί αφού θα αποκτήσει 50 νέους ουρανοξύστες!

Αυτή η ευρωπαϊκή πόλη πρόκειται να μεταμορφωθεί καθώς θα αποκτήσει 50 νέους ουρανοξύστες, συμπεριλαμβανομένου ενός που θα γίνει το ψηλότερο κτίριο της χώρας!

Οι ορίζοντες των πόλεων της Ευρώπης περιλαμβάνουν μερικά εμβληματικά ιστορικά κτίρια, από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι μέχρι το Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου, αλλά ορισμένες πόλεις είναι γεμάτες με υπερσύγχρονους ουρανοξύστες. Ένα τεράστιο 66% των κτηρίων αυτών που κατασκευάζονται στην Ευρώπη βρίσκονται σε μόλις πέντε πόλεις, Λονδίνο, Παρίσι, Κωνσταντινούπολη και Μόσχα, σύμφωνα με την Express. Αλλά η Φρανκφούρτη, η πέμπτη πόλη, διέρχεται κάτι σαν αρχιτεκτονική αναγέννηση και 50 νέοι ουρανοξύστες είναι στα χαρτιά προς υλοποίηση για το γερμανικό αυτό κέντρο. Ναι, 50!

- Advertisement -

Η συλλογή των νέων ουρανοξυστών περιλαμβάνει το “FOUR Frankfurt” μια κατασκευή 856 εκατομμυρίων λιρών τεσσάρων πύργων που θα πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος, και έχουν σχεδιαστεί όλοι να βλέπουν ο ένας από τον άλλο για να μεγιστοποιήσουν τη θέα από το εσωτερικό. Το ψηλότερο από αυτά θα έχει ύψος 233 μέτρα και όλα θα περιλαμβάνουν έναν συνονθύλευμα από γραφεία, διαμερίσματα, ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια.

Η κατασκευή του Millennium Tower, που θα εκτείνεται 288 μέτρα πάνω από τους δρόμους και θα γίνει το ψηλότερο κτίριο της Γερμανίας , έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025. Η Φρανκφούρτη είναι στην πραγματικότητα το σπίτι του 95% των γερμανικών ουρανοξυστών, κυρίως επειδή περιβάλλεται από μια «πράσινη ζώνη» – ο μόνος τρόπος (για νέες εξελίξεις) είναι προς τα πάνω!

Λοιπόν, γιατί προχωρά στην κατασκευή τόσων πολλών κτιρίων; Υπάρχει κάτι σαν μια κτιριακή έκρηξη μετά το Brexit, καθώς η πόλη προσπαθεί να προσελκύσει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από το Λονδίνο. Είναι ήδη το σπίτι σε δύο από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου (Deutsche Bundesbank και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και σαράντα μεγάλες εταιρείες έχουν μετεγκατασταθεί στη Φρανκφούρτη από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ.

Αλλά η Φρανκφούρτη δεν μετατρέπεται απλώς σε μια τεράστια οικονομική περιοχή. Με έργα όπως το FOUR, υπάρχει ξεκάθαρα μια προσπάθεια να συγχωνευτούν οι διάφορες ζώνες της πόλης, θολώνοντας τα όρια μεταξύ πολιτιστικών, οικιστικών και εμπορικών χώρων.

Και η πόλη η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά να δείξει στον επισκέπτη της.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,277LikesΚάντε Like
88,296 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ