Αυτό είναι το εκπληκτικό πάρκο των τεσσάρων εποχών! (photos)

To Zion National Park βρίσκεται στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ, στη Γιούτα και καλύπτει μια έκταση 229 τετραγωνικών μιλίων, ενώ το μήκος του φτάνει τα 15 μίλια. Βρίσκεται στη συμβολή του Οροπεδίου του Κολοράντο με την περιοχή Mojave κοντά στην έρημο και λόγω της μοναδικής γεωγραφικής τοποθεσίας του καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.

Πολυάριθμα είδη φυτών που ευδοκιμούν και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, 289 είδη πουλιών, 75 θηλαστικά ζώα και 19 είδη νυχτερίδων, 32 σπάνια ερπετά και πλήθος εντόμων κατοικούν στις τέσσερις ζώνες του πάρκου: έρημο, παρόχθιες περιοχές, δάση και κωνοφόρα δάση.

Αυτό είναι το εκπληκτικό πάρκο των τεσσάρων εποχών! (photos)

Το Zion National Park περιλαμβάνει βουνά (το ψηλότερο σημείο είναι 2.661 μέτρα στο βουνό Horse Ranch), άγριας ομορφιάς φαράγγια, αμμώδεις λόφους, τεράστιους μονόλιθους, ποτάμια, αλλά και ένα σπήλαιο στο χαμηλότερο σημείο του (στα 1.118 μέτρα).

Διαβάστε ακόμαΔείτε το πολυτελέστατο σπίτι κτισμένο σε σπηλιά (photos)

Μοναδικά χρώματα εναλάσσονται μεταξύ τους με ταχύτητα, σχηματίζοντας εκπληκτικές εικόνες, ενώ το φυσικό τοπίο αλλάζει ξαφνικά, μεταφέροντας τους επισκέπτες από την έρημο, στο βουνό ή στο δάσος, από την πλούσια βλάστηση του καλοκαιριού στο απογυμνωμένο τοπίο του χειμώνα, σαν σε κινηματογραφική ταινία.

Η φυσική “σύνθεση” του πάρκου είναι μοναδική στον κόσμο, αφού οι συνδυασμοί διαφορετικών τοπίων καταδεικνύουν ότι η φύση… κερδίζει στα σημεία και τον πιο έμπειρο φωτογράφο ή ακόμη και τον διασημότερο ζωγράφο! Άλλωστε η διαδρομή από την έρημο στο βουνό και από τα ποτάμια στους βράχους είναι το λιγότερο σπάνιο έργο τέχνης!

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμαΑνοίγει στις Μαλδίβες η πρώτη υποθαλάσσια βίλα του κόσμου!

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ