Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
29.4 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΑυτό είναι το πιο... μυστήριο μέρος στην Αμερική!

Αυτό είναι το πιο… μυστήριο μέρος στην Αμερική!

O βραχώδης σχηματισμός, γνωστός ως Shiprock που υψώνεται σε ύψος 482 μέτρων στη μέση του πουθενά στην έρημο του Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, είναι ένα σημείο που γοητεύει τους εξερευνητές εδώ και χρόνια και περιβάλλεται από δεκάδες μύθους!

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected])  

- Advertisement -

Με το ύψος της κορυφής του να αγγίζει τα 2.133 μέτρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο παράξενος αυτός σχηματισμός -στην πραγματικότητα πρόκειται για τα “ερείπια” ενός ηφαιστείου ηλικίας 27 εκατομμυρίων ετών- προκαλεί την περιέργεια των ανθρώπων εδώ και αιώνες. Ο βράχος θεωρούνταν ιερός από τους  Ινδιάνους Νάβαχο οι οποίοι τον ονόμαζαν “Tsé Bitʼaʼí” ή «ο βράχος με τα φτερά», καθώς σύμφωνα με το μύθο, είναι ότι απέμεινε από το τεράστιο πουλί που μετέφερε τους προγόνους τους από το βορρά στο Νέο Μεξικό. Κατά τη δύση του ηλίου, το τεράστιο πλάσμα “εγκαταστάθηκε” στο συγκεκριμένο σημείο και αμέσως μετατράπηκε σε πέτρα.

Στην πορεία των χρόνων οι θρύλοι έλεγαν ότι οι πρώτοι Ναβάχο ζούσαν στην κορυφή του βράχου και κατέβαιναν από εκεί μόνο για να φροντίσουν τις καλλιέργειές τους. Μέχρι που μια μέρα τον χτύπησε κεραυνός και οι άντρες δεν μπόρεσαν ποτέ να ξανανέβουν, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά δεν μπορούσαν να κατέβουν για τροφή και νερό. Γι αυτό άλλωστε ένας από τους λόγους που απαγόρευαν την αναρρίχηση στον βράχο, για να μη διαταραχθούν οι ψυχές όσων έχασαν εκεί τη ζωή τους!

Τα πιο παραμυθένια δάση του κόσμου μας αποκαλύπτονται μέσα από μαγευτικές φωτογραφίες!

Φυσικά το Shiprock δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον μόνο των ανθρώπων της συγκεκριμένης φυλής! Από τις αρχές του 20ου αιώνα, διάφοροι ορειβάτες φλέρταραν με την ιδέα της αναρρίχησης στην κορυφή του και η πρώτη ανάβαση έγινε το 1939. Και παρόλο που το να φτάσει κανείς στην κορυφή του -μέσα από με διάφορες καταγεγραμμένες διαδρομές η μία πιο δύσκολη από την άλλη- ήταν κάποτε το μεγάλο στοίχημα για τους αναρριχητές, από το 1970  κι έπειτα απαγορεύεται η ανάβαση σύμφωνα με τα έθιμα των Ναβάχο.

Τα 25 κορυφαία αξιοθέατα του κόσμου (Photos)

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,380 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ