Ο αγώνας κατάργησης του πλαστικού ξεκίνησε και στη χώρα μας, με την αρχή να κάνει η Σίκινος που βάζει τέλος στα πλαστικά πλαστικά καλαμάκια.

Σύμφωνα με το naxospress, το μικρό νησί των Κυκλάδων σε συνεργασία με το κοινωφελές Ίδρυμα «Α.Κ. Λασκαρίδη», έχουν συμφωνήσει ώστε δημότες και επιχειρήσεις του νησιού να καταργήσουν τα πλαστικά καλαμάκια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change». Στη θέση τους μπαίνουν επαναχρησιμοποιούμενα ή/και βιοδιασπώμενα καλαμάκια, που θα παραχωρηθούν από το Ίδρυμα.

Ο Τάσος Δούσης ανακαλύπτει ένα καταπληκτικό, τίμιο ξενοδοχείο στη Νάξο με τιμή 72€ και άριστα 10 στην booking από 751 σχόλια (photos)

Ο Δήμος Σικίνου είναι ο πρώτος δήμος της χώρας μας που προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του να αυτοδεσμευτούν πως αλλάζουν συνήθειες, συμβάλοντας στη μείωση της παγκόσμιας ρύπανσης. Σημειώνεται ότι η έναρξη του προγράμματος Sea Change πραγματοποιήθηκε συμβολικά την Κυριακή 20 Μαΐου (Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα) και θα κορυφωθεί το Σάββατο 26 Μαΐου, με εκδήλωση στο Σχολείο Σικίνου.

Διαβάστε ακόμα:  Τα ελληνικά νησιά που εκθειάζουν και επιλέγουν για διακοπές οι συντάκτες του Conde Nast Traveller

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με νησιά του Αιγαίου! Ανάμεσά τους και οι Σποράδες!

Βέβαια, η Σίκινος είναι μόνο η αρχή, καθώς δράσεις του Sea Change, όπως καθαρισμοί ακτών, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Να σημειώσουμε ότι τη θέση τους παίρνουν άλλα, ανακυκλώσιμα, που δεν μολύνουν, όπως τα πλαστικά, το περιβάλλον. Πρόκειται για καλαμάκια χάρτινα, και συγκεκριμένα από πεπιεσμένο χαρτί.

πηγή: naxospress

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ