Σύμφωνα με βρετανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και οδηγούς, πουθενά αλλού στη Βρετανία δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο σε αυτό το μικρό χωριό στο Cotswolds.
Ταξιδιωτικοί ειδικοί στο Rough Guides έχουν ονομάσει το χωριό αυτό τον πιο ρομαντικό προορισμό του Ηνωμένου Βασιλείου , λέγοντας ότι ένα χαριτωμένο μικρό χωριουδάκι φωλιασμένο βαθιά στην ύπαιθρο του Gloucestershire είναι η πιο ιδανική απόδραση για ζευγάρια.

Το εν λόγω χωριό είναι το Bourton-on-the-Water , το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Cotswolds. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα ποτάμι διασχίζει το κέντρο του και θεωρείται το «πιο πολύτιμο χαρακτηριστικό του ». Με περίπου 4000 κατοίκους, το χωριό είναι μικρό αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πολυσύχναστο τουριστικό σημείο. Τις ζεστές μέρες η παραλία είναι γεμάτη από επισκέπτες ενώ τα πιο ρηχά σημεία του ποταμού είναι ιδανικά για κωπηλασία. Ένας σύντομος περίπατος είναι σαν να μπαίνεις σε ένα βιβλίο με εικόνες, γεμάτο υπέροχη αρχιτεκτονική και άφθονο πράσινο.

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μακριά ακόμα, αλλά το Bourton αξίζει να το επισκεφτείτε και άλλες εποχές. Το φθινόπωρο το χωριό ντύνεται με ζωηρά πορτοκαλί και κόκκινα καθώς τα φύλλα των δέντρων πέφτουν. Το χειμώνα, με τα χιόνια το Bourton είναι ένα υπέροχο μέρος για να απολαύσετε ζεστές σοκολάτες δίπλα στο τζάκι.

Και σε αυτά πρέπει να προσθέσετε και τα αξιοθέατα του Bourton. Από ένα ακριβές μοντέλο της πόλης (The Model Village) που είναι ένα αντίγραφο της καρδιάς του πανέμορφου χωριού Bourton-on-the-Water σε κλίμακα ενός ένατου και περιέχει όλα τα κτίρια από τον Old Water Mill (τώρα το Μουσείο Αυτοκινήτων) μέχρι το Old New Inn, μέχρι τα εξωτικά πουλιά του Birdland Park & ​​Gardens, το χωριό σίγουρα διαθέτει αξιοθέατα μοναδικά!

Έτσι, αν σε κάποιο ταξίδι σας στη Μεγάλη Βρετανία βρεθείτε κοντά μην αμελήσετε μια επίσκεψη στο όμορφο αυτό χωριό μαζί με το ταίρι σας!

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ