Άλλο το καλοκαίρι… άλλο τον χειμώνα! Αυτό το πάρκο είναι μοναδικό, αφού τον χειμώνα είναι ένα όμορφο πάρκο με πράσινα μονοπάτια, πλούσια βλάστηση, παγκάκια για να κάθονται οι επισκέπτες… όμως το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε λίμνη! Η «Green Lake» βρίσκεται στην περιοχή Styria της Αυστρίας, 70 χλμ μακριά από το Εθνικό Πάρκο Gesäuse και 160 χλμ από την Βιέννη, είναι πόλος έλξης τουριστών κάθε χρόνο γι’ αυτή του την ιδιομορφία!

Καταπληκτικό! Αυτό το πάρκο στην Αυστρία, το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε... λίμνη!

Οι επισκέπτες τον χειμώνα μπορούν να περπατήσουν στα πράσινα μονοπάτια του, ενώ το καλοκαίρι θα πρέπει να βουτήξουν στα κρύα νερά του (4 βαθμούς κελσίου ακόμα και όταν έχει καύσωνα) και να το επισκεφτούν υποβρυχίως!

Καταπληκτικό! Αυτό το πάρκο στην Αυστρία, το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε... λίμνη!Αν και το θέαμα αυτό είναι καταπληκτικό και ίσως πιστέψατε ότι κρύβεται κάποιος μύθος πίσω από αυτό, ή μια πολύ περίεργη εξήγηση, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι… απλός! Η θέση του πάρκου είναι υπεύθυνη για τις μεταμορφώσεις του, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Καταπληκτικό! Αυτό το πάρκο στην Αυστρία, το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε... λίμνη!

Βρίσκεται σε μια χαμηλή κοιλάδα, περιτριγυρισμένη από βουνά, τα οποία το χειμώνα γεμίζουν χιόνι. Όταν έρχεται το καλοκαίρι και η θερμοκρασία ανέβει, τότε αυτά τα χιόνια λιώνουν, κατεβαίνουν από τα βουνά, βουλιάζουν το πάρκο και σχηματίζουν αυτή την μικρή λίμνη βάθους 4 μέτρων.

Καταπληκτικό! Αυτό το πάρκο στην Αυστρία, το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε... λίμνη!Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, οι δύτες που βούτηξαν στα κρύα νερά του πάρκου, είχαν την ευκαιρία να δουν τα βυθισμένα λιβάδια, τα παγκάκια καλυμμένα με βρύα ακόμα και τα φυτά που έχουν χάσει το φύλλωμά τους.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ