Σε ένα νησί στη νοτιοδυτική ακτή της Νότιας Κορέας, οι γηγενείς καμπανούλες χρωματίζουν το τοπίο λιλά και έτσι το Banwol αποφάσισε να μιμηθεί το φυσικό τοπίο και κυριολεκτικά να ζωγραφιστεί μοβ!

Άγνωστο νησί της Νότιας Κορέας μέχρι τώρα, πλέον έχει γίνει διάσημο λόγω του μοβ χρώματος που συναντά ο επισκέπτης παντού. Ο απομακρυσμένος προορισμός έχει περίπου 400 κτίρια με στέγες επικαλυμμένες με παστέλ μοβ χρώμα, μοβ τηλεφωνικούς θαλάμους αλλά και μια μεγάλη γέφυρα που το συνδέει με το γειτονικό νησί Bakji με την ίδια απόχρωση.

- Advertisement -

Το άγνωστο νησί Banwol έγινε διάσημος προορισμός

Το έργο σχεδιάστηκε το 2015 όταν η επαρχία της Νότιας Jeolla ήθελε να “δημιουργήσει ελκυστικούς νησιωτικούς προορισμούς”, γράφει το CNN. Μαζί, τα νησιά Banwol και Bakji έχουν συνολικό πληθυσμό περίπου 150 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με τη γεωργία.

Banwol μοβ νησί Νότια Κορέα

Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το μοβ χρώμα του νησιού, οι κάτοικοι φύτεψαν ένα μοβ αγριολούλουδο παντού, το περίφημο New England asters, αλλά και λεβάντες.

Λιβάδια με μοβ λουλούδια στο Banwol της Νότιας Κορέας

Ένα εστιατόριο σε κάθε νησί, ένα καφέ, ένα ξενοδοχείο και ενοικιάσεις ποδηλάτων προστέθηκαν επίσης για να κάνουν τα νησιά πιο φιλικά προς τον τουρισμό – και λειτούργησε, ειδικά για τον τοπικό τουρισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Banwol το μοβ νησί

Ο τουρισμός εκτοξεύτηκε εν μέσω πανδημίας

Δεδομένου ότι οι Νοτιοκορεάτες πρέπει να περάσουν από μια καραντίνα 14 ημερών εάν φύγουν από τη χώρα, το μοβ νησί, το οποίο απέχει περίπου έξι ώρες με λεωφορείο ή αυτοκίνητο από τη Σεούλ, έχει προσφέρει έναν σχετικά νέο προορισμό για επίσκεψη εντός των συνόρων της.

Γέφυρα στο Banwol το μοβ νησί

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του περασμένου έτους, περισσότεροι από 100.000 επισκέφτηκαν αυτό το περίεργο μέρος, 20% περισσότερο από το προηγούμενο έτος.

Μοβ δρόμοι στο Banwol

Η ιδέα του χρωματισμού πόλεων δεν είναι καινούργια, με πιο διάσημη την γαλάζια πόλη του Chefchaouen, στο Μαρόκο. Τόσο το Jodhpur της Ινδίας όσο και το Júzcar της Ισπανίας είναι επίσης βαμμένα μπλε, ενώ η πόλη Izamal του Μεξικού είναι γνωστή για την κίτρινη απόχρωσή της.

Τηλεφωνικός θάλαμος στο μοβ νησί Banwol
Η είσοδος στο Banwol

Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο:

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ