Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςBBC: Πώς είναι να πηγαίνεις για μάθημα σε σχολείο στον Αρκτικό Κύκλο!Εδώ...

BBC: Πώς είναι να πηγαίνεις για μάθημα σε σχολείο στον Αρκτικό Κύκλο!Εδώ διδάσκει η καλύτερη δασκάλα του κόσμου!

Η Maggie MacDonnell φέρει τον τίτλο της «καλύτερης δασκάλας του κόσμου»- η οποίος κέρδισε το φετινό βραβείο παγκόσμιου εκπαιδευτικού από το Ίδρυμα Varkey.

Ένας καθόλου άδικος τίτλος μιας και η ίδια διδάσκει στην Αρκτική, όπου το σχολείο είναι σε απομακρυσμένη περιοχή και τα παιδιά πρέπει να ξεπερνούν πολλά εμπόδια μόνο και μόνο για να φτάσουν στην τάξη.

Ασίζη: Το μικρό και κρυμμένο διαμαντάκι της Ιταλίας!

- Advertisement -

Η κάμερα του BBC ακολουθεί το ταξίδι που κάνουν μαθητές στην πόλη Nunavik -περιλαμβάνει το βόρειο τρίτο της επαρχίας του Κεμπέκ του Καναδά στο Kativik, τμήμα της περιοχής Nord-du-Québec- για να φτάσουν στο σχολείο τους και της δασκάλας τους η οποία σε ένα τέτοιο ιδιαίτερο μέρος καλείται να φέρει εις πέρας το έργο της. «Κάθε μέρα οι μαθητές μου για να έρθουν στη τάξη τρέχουν μαραθώνιο…», λέει η εκπαιδευτικός εννοώντας ότι οι ανήλικοι χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις στο απέραντο χιονισμένο τοπίο για να πάρουν την κατάλληλη μόρφωση.

Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες! Τι πρέπει να δείτε, που να πάτε και τι να μην χάσετε! (πλήρης οδηγός)

Ο Αρκτικός Κύκλος είναι ένας από τους πέντε παράλληλους κύκλους γεωγραφικού πλάτους που σηματοδοτούν τους χάρτες της Γης. Ο Αρκτικός κύκλος χωρίζει την Αρκτική ζώνη από την Βόρεια Ήπια Ζώνη της κυρίας Εύκρατης ζώνης. Ονομάζεται Αρκτικός γιατί αντιστοιχεί στο νοτιότερο άκρο του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου.

Βρέθηκε άθικτο θαυμάσιο μωσαϊκό 100 τ.μ. του 370 μ.Χ. στην Τραπεζούντα

Σηματοδοτεί τη γεωγραφική περιοχή μέσα στην οποία εμφανίζεται το φαινόμενο της πολικής ημέρας και της πολικής νύχτας: βορειότερα του Αρκτικού Κύκλου, ο αρκτικός ήλιος είναι πάνω από τον ορίζοντα για 24 συνεχόμενες ώρες τουλάχιστον για μια μέρα το χρόνο (για έξι μήνες στους πόλους) – φαινόμενο που αναφέρεται συνήθως ως ήλιος του μεσονυχτίου.

Oι Κινέζοι είναι σπουδαίοι κατασκευαστές λαούτου! Από το περίφημο δέντρο παυλώνια!

Παρομοίως, σύμφωνα με το wikipedia, κατά το Χειμώνα, ο Αρκτικός ήλιος θα βρεθεί κάτω από τον ορίζοντα για 24 ώρες τουλάχιστον για μια μέρα το χρόνο. Στις περιοχές που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον Αρκτικό Κύκλο, το φαινόμενο της 24ωρης μέρας και 24ωρης νύχτας εμφανίζονται ακριβώς μια φορά το χρόνο, κατά το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο αντίστοιχα.

πηγή:news.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,300LikesΚάντε Like
88,190 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ