Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
30.8 C
Athens
ΑρχικήTravelBirgu: Η γραφική & ιστορική πόλη της Μάλτας με τα πιο όμορφα...

Birgu: Η γραφική & ιστορική πόλη της Μάλτας με τα πιο όμορφα σπίτια στον κόσμο!

Σε έρευνα που έκανε το Homedit με περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακολούθους στα social media με ερώτημα σε ποιο μέρος του κόσμου θα δει κανείς τα ομορφότερα σπίτι πρώτη στην ψηφοφορία ήρθε η όμορφη Μάλτα και συγκεκριμένα η πόλη Birgu (Μπίργκου), η οποία ψηφίστηκε ότι έχει τα πιο γραφικά σπίτια στον κόσμο! Δείτε εδώ τις υπόλοιπες της λίστας.

Μπιργκού Μάλτα-τα ομορφότερα σπίτια στον κόσμο
Μπιργκού Μάλτα-λιμάνι

Το Μπίργκου επίσης γνωστό με τον τίτλο του Città Vittoriosa (Βιτοριόζα), είναι μια παλιά οχυρωμένη πόλη στη νότια πλευρά του Grand Harbour στη Νοτιοανατολική Περιφέρεια της Μάλτας. Η πόλη καταλαμβάνει το ακρωτήριο με το φρούριο Saint Saint Angelo στο ύψωμα και την πόλη Cospicua στη βάση της.

- Advertisement -
Μπιργκού Μάλτα-κάστρο

Το Birgu βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για ασφαλές αγκυροβόλιο και με την πάροδο του χρόνου έχει αναπτύξει μια πολύ μακρά ιστορία με θαλάσσιες, εμπορικές και στρατιωτικές δραστηριότητες.

Μάλτα: 18 πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για την όμορφη μεσογειακή χώρα!

Το Birgu είναι μια πολύ παλιά τοποθεσία με τις ρίζες της να φτάνουν στους μεσαιωνικούς χρόνους. Πριν από την καθιέρωση της Βαλέτας ως πρωτεύουσας και πρωτεύουσας της Μάλτας, οι στρατιωτικές δυνάμεις που ήθελαν να κυβερνήσουν τα νησιά της Μάλτας θα έπρεπε να αποκτήσουν τον έλεγχο της Birgu λόγω της σημαντικής θέσης της στο Grand Harbour. Στην πραγματικότητα, χρησίμευσε ως βάση του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη και de facto πρωτεύουσα της Μάλτας από το 1530 έως το 1571. Το Birgu είναι γνωστό για τον ζωτικό του ρόλο στη Μεγάλη Πολιορκία της Μάλτας του 1565.

Μπιργκού Μάλτα-σοκάκι
Δεομάκι στο Μπιργκού Μάλτα-τα ομορφότερα σπίτια στον κόσμο

Οι «τρεις Πόλεις», η Κοσπίκουα, η Βιτοριόζα και η Σέγκλια αποτέλεσαν έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία αυτή, του 1565. Η νίκη των κατοίκων ενέπνευσε τη μετονομασία της πόλης σε “Νικηφόρα”.

Η Βιτοριόζα (Μπίργκου) υπέστη ζημιές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε ωστόσο να μείνει άθικτο το Φρούριο του Αγίου Αγγέλου, που χτίστηκε το 870.

Η είσοδος στην πόλη γίνεται μέσω της πόρτας Couvre, ενώ η ενοριακή εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Λαυρέντιο (St. Lawrence), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Αυγούστου.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το φρούριο Angelo που προσφέρει μαγευτική θέα της πόλης και το ναυτικό μουσείο στην παραλία. Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει την πόλη περπατώντας στα γραφικά στενά και στη μαρίνα με τα καφέ και εστιατόρια ενώ σίγουρα θα θαυμάσει τα πανέμορφα σπίτια της πόλης!

Μπιργκού Μάλτα-τα ομορφότερα σπίτια
Τα ομορφότερα σπίτια στον κόσμο στο Μπίργκου
Μπίργκου-χρωματιστά σπίτια

Tip. Από το αεροδρόμιο της Λούκα φτάνετε στη Βιτοριόζα σε 15 λεπτά οδικώς.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,421 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ