Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
31.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsBoeing 737-800 της United Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση μετά από βλάβη στον...

Boeing 737-800 της United Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση μετά από βλάβη στον κινητήρα κατά τη πτήση

Νέο περιστατικό με αεροσκάφος της Boeing. Το Boeing 737-800 της United Airlines προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Ατλάντα μετά από βλάβη του κινητήρα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

  • Η εξάντληση του λαδιού κινητήρα πιστεύεται ότι είναι η αιτία του συμβάντος.
  • Η United Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Ατλάντα λόγω διακοπής λειτουργίας του κινητήρα.
  • Το αεροπλάνο κατέβηκε γρήγορα και πέταξε με ένα ασυνήθιστο σχέδιο πριν προσγειωθεί με ασφάλεια.
  • Η αιτία της βλάβης του κινητήρα διερευνάται από την FAA.


Ένα Boeing 737-800 της United Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Ατλάντα χθες, αφού ένας από τους κινητήρες του έκλεισε εν πτήσει. Το αεροσκάφος έφτασε με ασφάλεια, αλλά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) είπε ότι θα διερευνήσει το θέμα.
Η πτήση ήταν καθ’ οδόν για το Χιούστον. Η United έκανε γρήγορα ρυθμίσεις για την ανάπτυξη ενός αεροσκάφους αντικατάστασης για να συνεχίσει την πτήση, αλλά προκάλεσε ελάχιστες επιπτώσεις στη λειτουργία του.

- Advertisement -

Λεπτομέρειες για το συμβάν

Το αεροπλάνο, νηολογημένο ως N76528, εκτελούσε πτήσεις ως UA575 από το Διεθνές Αεροδρόμιο Charlotte Douglas (CLT) προς το Διηπειρωτικό Αεροδρόμιο George Bush (IAH) με 138 επιβάτες. Σύμφωνα με το FlightAware , το αεροσκάφος απωθήθηκε από την πύλη A25 στις 06:53, επτά λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναχώρησή του στις 07:00. Ταξίδεψε για 16 λεπτά στο Runway 26C και μεταφέρθηκε στον αέρα στις 07:09. Το αεροσκάφος κέρδισε γρήγορα ύψος και ταχύτητα, φτάνοντας στο ύψος πλεύσης των 30.000 ποδιών μόλις 15 λεπτά μετά την απογείωση.

Με 450 μίλια την ώρα, το N76528 κατευθυνόταν νοτιοδυτικά, περνώντας τα σύνορα της Νότιας Καρολίνας και της Γεωργίας. Τα δεδομένα πτήσης δείχνουν ότι μόνο εννέα λεπτά αφότου έφτασε στο ύψος πλεύσης του, το αεροσκάφος άρχισε να κατεβαίνει περίπου 3.000 πόδια σε περίπου δύο λεπτά. Σύμφωνα με την The Aviation Herald , το αεροπλάνο βρισκόταν περίπου 50 ναυτικά μίλια (57 μίλια) ανατολικά της Ατλάντα. Περνώντας από τα 27.000 πόδια, η ταχύτητά του μειώθηκε σημαντικά, βυθίζοντας στα 278 μίλια την ώρα περίπου στα 22.000 πόδια.

Επαναδρομολογώντας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον Ατλάντα (ATL) , το αεροσκάφος ήταν περίπου 18.000 πόδια, ωθώντας τα πληρώματα να πετάξουν με ένα ασυνήθιστο σχέδιο για να κατέβουν περαιτέρω. Το αεροπλάνο έστριψε νότια, βόρεια και μετά κατέβηκε νότια. Μέσα σε όλες τις στροφές, η ταχύτητα του αεροσκάφους αυξήθηκε, φτάνοντας για λίγο τα 465 μίλια την ώρα. Ενώ βρισκόταν στα 7.000 πόδια, το N76528 στη συνέχεια έστριψε ανατολικά, μακριά από το ATL, μετά πάλι νότια καθώς συνέχισε την κάθοδό του. Τελικά γύρισε πίσω δυτικά, παρατάσσοντας το Runway 27R για την τελική του προσέγγιση. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 08:01 και ταξίδεψε στον τερματικό σταθμό με δική του δύναμη, φτάνοντας στην πύλη T17 λεπτά αργότερα.

Απώλεια του αριστερού κινητήρα

Σύμφωνα με την The Aviation Herald, το πλήρωμα ανέφερε την απώλεια του αριστερού κινητήρα CFM56 του αεροπλάνου. Χρειάστηκαν μόνο 30 λεπτά για να φτάσουν στο ATL αφού ξεκίνησαν την κάθοδό τους. Σε μια δήλωση στο Simple Flying, η United επιβεβαίωσε το περιστατικό, επικαλούμενη ένα «μηχανικό ζήτημα».

«Η United Flight 575 από το Charlotte, NC προς το Χιούστον εκτράπηκε στην Ατλάντα λόγω μηχανικού προβλήματος. Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά. Κανονίσαμε ένα διαφορετικό αεροσκάφος να μεταφέρει τους επιβάτες στον προορισμό τους, το οποίο έκτοτε έφτασε στο Χιούστον».

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε, το πλήρωμα φέρεται να ζήτησε από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να επιθεωρήσουν τον αριστερό κινητήρα. Η FAA επιβεβαίωσε επίσης το περιστατικό, αλλά είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για να προσδιορίσει την αιτία της βλάβης του κινητήρα.

«Η πτήση 575 της United Airlines προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον Ατλάντα γύρω στις 8 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, αφού το πλήρωμα ανέφερε ένα πιθανό πρόβλημα κινητήρα. Το Boeing 737 απογειώθηκε από το Charlotte της Βόρειας Καρολίνας και κατευθύνθηκε προς το Χιούστον του Τέξας. Η FAA θα το διερευνήσει».

Πιστεύεται ότι η αιτία της διακοπής λειτουργίας του κινητήρα οφειλόταν σε «απώλεια λαδιού κινητήρα», σύμφωνα με την The Aviation Herald, αλλά η πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί.

Οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους με αεροσκάφος αντικατάστασης. Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 10:49 και έφτασε στο IAH στις 11:59 τοπική ώρα, δηλαδή τρεις ώρες και 39 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξης της πτήσης

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,284LikesΚάντε Like
88,264 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ