Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
31.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsBritish Airways: Ακύρωσε σχεδόν 200 πτήσεις λόγω «τεχνικού προβλήματος»

British Airways: Ακύρωσε σχεδόν 200 πτήσεις λόγω «τεχνικού προβλήματος»

Η British Airways ακύρωσε σχεδόν 200 πτήσεις λόγω «τεχνικού προβλήματος» από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.
Οι περισσότερες από τις πτήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο έγιναν όμως ορισμένες χρειάστηκε να ακυρωθούν, λόγω αυτού του «τεχνικού προβλήματος» που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.
Το αεροδρόμιο από την πλευρά του αναφέρει στον ιστότοπό του ότι «λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που επιλύθηκε τη νύχτα (…) μπορεί να υπάρξουν και σήμερα νέες ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις».

Σύμφωνα με το πρακτορείο PA, που επικαλείται την εξειδικευμένη εταιρεία Cirium, ακυρώθηκαν συνολικά 175 πτήσεις μέσα σε δύο ημέρες, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Οι ακυρώσεις επηρέασαν περισσότερους από 20.000 ταξιδιώτες, ανέφερε η Press Association, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές εβδομάδες του έτους.

- Advertisement -

Ωστόσο το πρόβλημα επιλύθηκε, και πλέον η British Airways επέστρεψε στην… κανονικότητα, και «λειτουργεί κανονικά»

Η British Airways, όπως έγινε γνωστό επανήλθε στο κανονικό πτητικό της πρόγραμμα μετά την επίλυση ενός τεχνολογικού προβλήματος που είχε οδηγήσει τις προηγούμενες 2 ημέρες σε ακυρώσεις πτήσεων.

«Λειτουργούμε κανονικά», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία μέσω email. Ο αερομεταφορέας ακύρωσε περίπου 200 πτήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή,

Οι ταξιδιώτες που εσέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούσαν ωστόσο να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι ηλεκτρονικές πύλες για τον έλεγχο διαβατηρίων δεν λειτουργούσαν στα αεροδρόμια της χώρας. Το αεροδρόμιο Χίθροου ανέφερε στο Twitter ότι προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα. Τα αυτοκίνητα και τα πούλμαν που κατευθύνονταν προς το Ντόβερ αντιμετώπισαν δυσκολίες, καθώς το λιμάνι αντιμετώπιζε τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τεχνικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια ανακοίνωσαν ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένα προκειμένου να διαχειριστούν ένα τεράστιο κύμα κρατήσεων από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,425 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ