Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsBritish Airways: Προχωράει στην ίδρυση θυγατρικής low cost εταιρείας

British Airways: Προχωράει στην ίδρυση θυγατρικής low cost εταιρείας

Η British Airways σημειώνει πρόοδο στο σχέδιό της να λανσάρει μια νέα εταιρεία χαμηλού κόστους μικρών αποστάσεων, όπως οι μεγάλοι ευρωπαίοι ανταγωνιστές της, η Air France-KLM με την Transavia και η Lufthansa με τη Eurowings.

Μετά από προηγούμενη συμφωνία με τους πιλότους, η British Airways έχει συνάψει μια νέα συμφωνία σχετικά με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας με τα συνδικάτα προσωπικού καμπίνας.

- Advertisement -

Εάν παρόμοιες διαπραγματεύσεις με το προσωπικό εδάφους επιτύχουν σύντομα, η νέα εταιρεία « θα αρχίσει να πετάει από το Gatwick τον Μάρτιο του 2022 », δήλωσε ο Luis Gallego, Διευθύνων Σύμβουλος του μητρικού ομίλου IAG σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Αυτός ο νέος αερομεταφορέας θα εκτελεί πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς κυρίως αναψυχής με την επωνυμία British Airways. Θα έχει έδρα στο Gatwick, ενώ η μητρική της εταιρεία British Airways πρόσφατα μετέφερε όλες τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο στο Χίθροου.

Η επιχειρησιακή δομή της νέας αεροπορικής εταιρείας παρουσιάζεται ως χαμηλού κόστους, αλλά η ποικιλία των προσφερόμενων υπηρεσιών θα πρέπει να την φέρει πιο κοντά στα πρότυπα ενός παραδοσιακού αερομεταφορέα. Η νέα εταιρεία θα μπορούσε αρχικά να λειτουργήσει έως και 17 αεροσκάφη.

British Airways αεροπλανο

Η British Airways έλαβε το ασύλληπτο ποσό του 1 δις λιρών ως δάνειο

Η British Airways έλαβε δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του τομέα αερομεταφορών μετά την Covid-19.

Η μητρική εταιρεία International Airlines Group (IAG) γνωστοποίησε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τη UK Export Finance (UKEF) και μια κοινοπραξία τραπεζών.about:blank

Η συμφωνία αφορά πενταετή δεσμευμένη πιστωτική διευκόλυνση με εγγύηση εξαγωγικής ανάπτυξης ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών και προστίθεται  σε μια εγγυημένη διευκόλυνση ύψους 2 δισεκατομμυρίων λιρών UKEF που είχε  ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2020 και αναλήφθηκε τον Μάρτιο του 2021.

Η BA σκοπεύει να αντλήσει “μόνο εάν και όταν χρειαστεί” και η διευκόλυνση δεν θα χρησιμοποιηθεί κατά την υπογραφή.

Παρόμοια με την προηγούμενη διευκόλυνση, η BA δικαιούται να αποπληρώσει οποιοδήποτε αναληφθέν δάνειο ανά πάσα στιγμή κατόπιν προειδοποίησης και υπάρχουν παρόμοιοι μη χρηματοοικονομικοί όροι, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στις πληρωμές μερισμάτων προς την IAG.

Και οι δύο διευκολύνσεις έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά “βιωσιμότητας”.

Η συνολική ρευστότητα της IAG ανερχόταν σε 10,6 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου ενώ εκπρόσωποι του Ομίλου δηλώνουν ότι “αυτή η διευκόλυνση ενισχύει περαιτέρω τη ρευστότητα”.

Η IAG θα ενημερώσει τους επενδυτές και τους αναλυτές κατα τη διάρκεια της  ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου στις 5 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,269LikesΚάντε Like
88,484 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ