Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςCentro Culturale Elena Garro: Δείτε μια πραγματικά ανοιχτή βιβλιοθήκη!

Centro Culturale Elena Garro: Δείτε μια πραγματικά ανοιχτή βιβλιοθήκη!

Γίνεται να περικλείσεις ένα παραδοσιακό κτίσμα μέσα σε ένα σύγχρονο χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά τους; Αυτή ήταν η βασική ιδέα του αρχιτεκτονικού στούντιο Arquitectura 911sc για τη διαμόρφωση μιας «ανοιχτής» στη θέα βιβλιοθήκης, μέρος της οποίας θα γινόταν και το παλιό κτίριο.

Πολύ συχνά βλέπουμε τη μετατροπή μιας πρώην κατοικίας σε δημόσιο χώρο να γίνεται χωρίς ευαισθησία. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν σε όλη τη διάρκεια του έργου να μην παρεκτραπούν από τη βασική τους ιδέα – και ευτυχώς το πέτυχαν.

Διαμάντια: Αυτοί είναι οι κρυμμένοι προορισμοί της Ευρώπης

- Advertisement -

Αποτέλεσμα εικόνας για Centro Culturale Elena Garro

Ενα γυάλινο κουτί, το οποίο εκτείνεται σε τρία ορόφους, είναι η προσθήκη που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει τα ράφια με τα βιβλία και η οποία περιέλαβε την πρόσοψη του παλιού σπιτιού αλλά και τα δέντρα του κήπου! Κοιτώντας τη βιβλιοθήκη από το δρόμο μοιάζει με ένα μεγάλο δημόσιο φουαγιέ, το οποίο «προλογίζει» στο κοινό όσα ακολουθούν στα ενδότερα.

homeissue_mexicolibrary-2

Το πανέμορφο Galli Restaurant, το πιο in εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Tα δέντρα που υπήρχαν στο πεζοδρόμιο έχουν ενταχθεί στο περιβάλλον της βιβλιοθήκης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Centro Culturale Elena Garro

Στο σύνολό του το έργο χωρίζεται σε τρία μέρη:
− Την τριώροφη γυάλινη προσθήκη που λειτουργεί και ως πρόσοψη.
− Το σπίτι, διαμέσου του οποίου γίνεται η μετάβαση των επισκεπτών στο πίσω μέρος για να περιηγηθούν και στους υπόλοιπους χώρους.
− Την ορθογώνια βάση του κτιρίου, που φιλοξενεί αμφιθέατρο, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, πάρκινγκ, και άλλες υποδομές.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη νέα κατασκευή είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους μπετόν, γυαλί και τούβλα, διαμορφώνοντας μια προσθήκη που επιτρέπει την αδιάκοπη επικοινωνία του εσωτερικού με το εξωτερικό, λούζεται από άπλετο φυσικό φως και διαθέτει φυσικό κλιματισμό. Όλα αυτά κάνουν το Centro Culturale Elena Garro μια ξεχωριστή δημόσια βιβλιοθήκη.

πηγή:spirossoulis.com

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,271LikesΚάντε Like
88,475 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ