Νησάκι Περιστέρι, Χαλκιδική

Θα πάτε διακοπές στη Χαλκιδική; Ή ζείτε κάπου σχετικά κοντά; Με την πρώτη ευκαιρία, μπείτε σε ένα σκάφος ή και βάρκα και βάλτε πλώρη για τα δύο άγνωστα στους περισσότερους εξωτικά νησάκια της Χαλκιδικής που όσοι τα έχουν επισκεφτεί τα έχουν λατρέψει.

Απολαύστε μια πτήση με το drone της ομάδας haanity πάνω από τα νησάκια Περιστέρι και Ελιά που βρίσκονται μια ανάσα από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στο ύψος της Βουρβουρούς.

Αποτελούν ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών με τιρκουάζ νερά, ιδανικά για κολύμπι, διπλές παραλίες και μικρές “μπλε λίμνες” που θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Εδώ και πολλά χρόνια τα νησάκια είχαν ανακαλυφθεί και οικοδομηθεί από Βορειοελλαδίτες, οι οποίοι τα επέλεξαν ως καλοκαιρινά θέρετρα.

Νησάκι Ελιά Χαλκιδική
Νησάκι Ελιά

Με την τουριστική ανάπτυξη της Σιθωνίας και ειδικότερα της Βουρβουρούς, αυτοί οι μικροί “παράδεισοι” γίνονται ολοένα και πιο γνωστοί και εύκολα επισκέψιμοι. Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, από τα νησάκια αυτά φυγαδεύθηκαν περί τους 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, με υποβρύχια. Χάρη στο ανάγλυφο της περιοχής, ευνοούνταν τέτοιες επιχειρήσεις καθώς υπάρχουν πολλοί ορμίσκοι- κρυσφήγετα.

Στα υπέροχα αυτά νησάκια μπορείτε να φτάσετε με βάρκα που θα νοικιάσετε από τη Βουρβουρού (δεν απαιτείται δίπλωμα) και θα νιώσετε “μεγιστάνες” έστω και για μία ημέρα.

Ανακαλύψτε κι εσείς τα εξωτικά νησάκια στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ