Χελώνα καρέτα-καρέτα

Ένα τυχερό ζευγάρι το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο, είδε μια χελώνα καρέτα-καρέτα να βγαίνει από την θάλασσα για να γεννήσει.

Όπως ανέφερε το νεαρό ζευγάρι, που είχε την τύχη να ζήσει αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, όταν είδαν την χελώνα να βγαίνει από την θάλασσα δεν φανταζόντουσαν τι είχε σκοπό να κάνει. Όταν

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε ένα νεαρό ζευγάρι το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, καθώς μπροστά στα μάτια τους μια θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα βγήκε από την θάλασσα για να γεννήσει.

Όταν όμως την είδαν να σκάβει κατάλαβαν πως πρόκειται για ωοτοκία και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ναυπλίου. «Γνωρίζοντας ότι η χελώνα καρέτα καρέτα είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση, ειδοποιήσαμε αμέσως τη λιμενική υπηρεσία του Ναύπλιο ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Αργότερα όταν είδαμε πως σκάβει, καταλάβαμε ότι είναι έτοιμη να γεννήσει! Θεωρήσαμε άδικο και λάθος να μην ειδοποιήσουμε. Ευτυχώς, τα απαραίτητα μέτρα πάρθηκαν ώστε να προστατευτούν τα χελωνάκια. Μια μικρή βοήθεια στην προσπάθεια να σωθεί το είδος» δήλωσε το ζευγάρι.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή που η χελώνα καρέτα-καρέτα γεννάει:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ