Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
28.9 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΉπειροςΧιονιάδες: Το ελληνικό χωριό στο οποίο γεννήθηκαν πάνω από 70 ζωγράφοι!

Χιονιάδες: Το ελληνικό χωριό στο οποίο γεννήθηκαν πάνω από 70 ζωγράφοι!

Οι Χιονιάδες είναι ένα ακριτικό χωριό το οποίο ξεχωρίζει όχι μόνο για την γραφικότητά του αλλά και για το γεγονός ότι σε αυτό τον τόπο έχουν γεννηθεί πάνω από 70 ζωγράφοι!

Το χωριό Χιονιάδες είναι χτισμένο στα σε υψόμετρο 1.120 μέτρα, σε μια κατάφυτη περιοχή, όπου ξεχωρίζουν οι δρυς και οι οξιές, στην ‘Ηπειρο. Απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Κόνιτσα και έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Μάλιστα, κοντά μπορείτε να χαρείτε και τα ευεργετικά ιαματικά λουτρά της Κόνιτσας.

- Advertisement -
Χιονιάδες το χωριό των ζωγράφων με όμορφα σπίτια

Ο Τάσος Δούσης σάς ταξιδεύει στην πανέμορφη Ήπειρο – Το top 5 που πρέπει να ανακαλύψετε σε κάθε νομό!

Σε αυτό το ελληνικό χωριό έχουν γεννηθεί περισσότεροι από 70 ζωγράφοι, αποτελώντας από μόνο του μια κοιτίδα πολιτισμού. Με λιγοστούς κατοίκους στις μέρες μας, μπορεί να υπερηφανεύεται για το ιστορικο-πολιτισικό του υπόβαθρο.

Χιονιάδες το χωριό των ζωγράφων με ανθισμένους κήπους

Σεργιάνι στα 5 πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας – Ποια κλέβουν τις εντυπώσεις;

Ξεχωριστό χωριό στην Ήπειρο

Στο χωριό Χιονιάδες έχουν γεννηθεί πάνω από 70 ζωγράφοι, που φιλοτέχνησαν πλήθος έργων ζωγραφικής σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Μοναδικοί στο είδος τους καλλιτέχνες, κάνοντας μια βόλτα στο χωριό θα καταλάβετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αλλά και την περίτεχνη διακόσμηση των σπιτιών.

Χιονιάδες το χωριό των ζωγράφων με πάνω από 70 ζωγράφους

Η ζωγραφική ωστόσο ήταν αυτή που έκανε γνωστό το χωριό σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και πέρα από τα σύνορα, καθώς όλοι οι καλλιτέχνες πήγαιναν σε τριγύρω χωριά και μεγαλουργούσαν με τα έργα τους. Κυρίως ζωγράφιζαν αρχοντικά αλλά και εκκλησίες.

Χιονιάδες το χωριό των ζωγράφων με πέτρινα σπίτια

Αν επισκεφθείτε την περιοχή των Χιονιάδων αξίζει να γνωρίσετε όλα τα Μαστοροχώρια και να μάθετε εκ των έσω τις ιστορίες των τεχνιτών της πέτρας, που άφησαν εντυπωσιακά έργα στη Μακεδονία και την Ήπειρο, όπως διάσημα πέτρινα γεφύρια.

Θεοδώριανα: Το όμορφο χωριό με τους διπλούς καταρράκτες, χτισμένο στα Τζουμέρκα

Το χωριό  Θεοδώριανα  βρίσκεται στο νομό Άρτας  χτισμένο σε πλαγιά των ανατολικών Τζουμέρκων. Απέχει από την πόλη της Άρτας 80 χιλιόμετρα. Είναι έδρα της κοινότητας και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνάει τους 1000 κατοίκους.

Σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι οι διπλοί καταρράκτες που σχηματίζονται στον ποταμό Άσπρη Γκούρα. Ονομάζονται καταρράκτες Σούδα και είναι από τους μεγαλύτερους καταρράκτες της Ελλάδας.

Οι διπλοί καταρράκτες "Γκούρα" στο χωριό Θεοδωριανά στα Τζουμέρκα

Τζουμέρκα: Ταξίδι στις ελληνικές… Άλπεις! about:blank

Ο ποταμός κυλά ορμητικά από τις πλαγιές της Πίνδου και σχηματίζει δύο καταρράκτες που φτάνουν σε ύψος τα 25 μέτρα. Βρίσκονται σε ανατολική πλαγιά των Τζουμέρκων, στο ιστορικό αυτό χωριό, όπου έγινε η θρυλική μάχη του 1821, όταν 500 Έλληνες σταμάτησαν 6.000 Τούρκους του Ισμαήλ Πασά.

Πανέμορφοι διπλοί καταρράκτες

Ένας δρόμος από την κεντρική πλατεία του χωριού οδηγεί σε ένα λιθόστρωτο μονοπάτι που περιβάλλεται από ψηλά έλατα και καταλήγει στους δύο πανέμορφους καταρράκτες. Οι επισκέπτες μπορούν να δροσιστούν στα κρύα νερά του ποταμού και να συνεχίζουν να περπατούν ανάμεσα στα πλατάνια και τα έλατα, όπου θα συναντήσουν ρέματα, μικρότερους καταρράκτες και φυσικές νεροτριβές.

Τόρνος: Γνωρίστε το χωριό της Ευρυτανίας που είναι πνιγμένο στα έλατα!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr


Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,293LikesΚάντε Like
88,397 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ