χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου

Ανοιχτό και επισκέψιμο για τους λάτρεις του χιονιού και του σκι από αύριο 12 Ιανουαρίου 2024 θα είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες μετά και την τελευταία χιονόπτωση που συγκέντρωσε πολύ χιόνι σε όλες τις πίστες.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της “Κενταύρων Όρος” που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο αναφέρει: «Ανοίγουμε από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική ποσοτικά και ποιοτικά κατάσταση του χιονιού, η λειτουργία των εγκαταστάσεων, που είναι πιστοποιημένα ασφαλής και με τη παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου και του αναγκαίου προσωπικού, διασφαλίζουν άριστες συνθήκες χιονοδρομίας και αναψυχής για τους επισκέπτες».

Επίσης, οι δρόμοι που οδηγούν προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπως και τα τρία πάρκινγκ, είναι ανοιχτοί και καθαροί από χιόνι.

Χιονοδροµικό Κέντρο Πηλίου

Η μικρή απόσταση που το χωρίζει τόσο από την Αθήνα όσο και από την Θεσσαλονίκη καθώς και τα πανέμορφα γραφικά χωριά του το καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλές, ειδικά για αρχάριους σκιέρ, λόγω του μικρού αριθμού πιστών. Επιπλέον, βρίσκεται μια ανάσα από τον Βόλο και τα φημισμένα χωριά του Πηλίου. Το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου δημιουργήθηκε από τον ΕΟΣ Βόλου το 1967, οπότε λειτούργησε και ο πρώτος εναέριος αναβατήρας. Από το 1997 τη διαχείριση του κέντρου έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας (ANEM). Οι αγριολεύκες που το περιβάλλουν του χάρισαν και το όνομά τους. Την ίδια στιγμή είναι ένα μεγάλο «μπαλκόνι» με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ίσως το μοναδικό χιονοδρομικό στον κόσμο που βρίσκεται τόσο κοντά στη θάλασσα. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Πηλίου είναι οι πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις νυχτερινού σκι που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο βράδυ. Μάλιστα, είναι από τα πρώτα χιονοδρομικά που καθιέρωσαν το νυχτερινό σκι στη χώρα μας. (pelionski.gr)

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Από την Αθήνα 346 χιλιόµετρα / Από τη Θεσσαλονίκη 239 χλμ/ Από την Πάτρα 33 χλμ
  • ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1.170μ. – 1.471μ. ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ:5 ΠΙΣΤΕΣ :8 ΜΗΚΟΣ ΠΙΣΤΩΝ: 5 χλμ.
  • ΤΙΜΕΣ: ημερήσιου απεριορίστων διαδρομών: Σαββατοκύριακα: €15 – Καθημερινές: €12

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ