Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία εστιατόρια που θα βρείτε στο νησί. Μέσα στα γραφικά σοκάκια του κάστρου της Χίου θα συναντήσετε το εστιατόριο “Βραδύπους“, ένα εστιατόριο ενταγμένο άψογα στο περιβάλλον του Κάστρου με πέτρα και καμάρες. Ο Βραδύπους σερβίρει εκλεκτή μεσογειακή κουζίνα. Το μενού του συνδυάζει τις παραδοσιακές γεύσεις με τις αγνές τοπικές πρώτες ύλες δοσμένες ωστόσο με μία σύγχρονη εκδοχή καταλήγοντας έτσι σε ένα μενού που παρουσιάζει ευφάνταστες γευστικές δημιουργίες.

Βραδύπους Χίος
Βραδύπους Χίος

Η επιλογή της τοποθεσίας δεν έγινε τυχαία καθώς το Κάστρο είναι μια γειτονιά της Χίου που αγαπούσαν πολύ και οι τρεις ιδιοκτήτες του εστιατορίου, αν και είναι παραμελημένη. Ωστόσο αυτό που ήθελαν από την αρχή ήταν ένα μέρος σχετικά απόμερο όπου ο κόσμος θα ερχόταν ειδικά για το εστιατόριο και το φαγητό του.

- Advertisement -
Βραδύπους Χίος

Ο Βραδύπους είναι ένα εστιατόριο δημιουργικής ελληνικής κουζίνας που αγαπά το τοπικό χρώμα. Αν και αρχικά πολύ κόσμος παραξενεύτηκε με τα πιάτα του εστιατορίου, αφού ο chef και η ομάδα του επιχειρούν αναδομήσεις παραδοσιακών πιάτων με fusion τεχνικές και τοπικές πρώτες ύλες, γρήγορα έγιναν ευρέως αποδεκτά αφού εκτός από τη γεύση, πάντα όταν χρησιμοποιούνται τοπικά καλά και γνώριμα υλικά όσο “σύνθετα” και να μεταχειριστούν το αποτέλεσμα παραμένει οικείο.

Διαβάστε ακόμα:  Σε ποια χώρα βρίσκεται η καλύτερη πιτσαρία της Ευρώπης - Και δεν είναι η Ιταλία!
Βραδύπους Χίος

Πιάτα όπως , η κρέμα μπουγιουρντί «θωρακισμένη» από δυο όρθια μακρόστενα μπισκότα, χαραγμένα με τα περίφημα «ξυστά» που συναντά κανείς στο μεσαιωνικό μαστιχοχώρι Πυργί, χοιρινή πανσέτα με σάλτσα από σύκα με ελληνικό καφέ, γκρεμολάτα από φρέσκα μυρωδικά, τσιπς πατάτας, μαριναρισμένη ντομάτα και φρούτα εποχής… είναι κάποια από τα εκλεκτά πιάτα που αποτυπώνουν τη φιλοσοφία του εστιατορίου.

Βραδύπους Χίος
Βραδύπους Χίος
Βραδύπους Χίος
Βραδύπους Χίος
Βραδύπους Χίος
Βραδύπους Χίος

Info: Καθημερινά από τις 13:00 / Αγίου Γεωργίου Φρουρίου 18, Χίος / Τ. 2271 040607 / FB. Βραδύπους

Φωτο: Facebook Βραδύπους

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ