Ελλάδα καλύτερος προορισμός
Ενημερώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2021, 18:56

Το Conde Nast Traveller, το πιο έγκριτο ταξιδιωτικό περιοδικό παγκοσμίως, παρουσίασε τη λίστα του με τα 50 πιο όμορφα μέρη στον κόσμο, ανάμεσά τους και ένα ελληνικό. Μάλιστα, τοποθετήθηκε την 7η θέση ανάμεσα σε 50 τοποθεσίες…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικοί προορισμοί τοποθετούνται στις λίστες του Conde Nast Traveller σε διάφορες κατηγορίες. Πριν από μερικές μέρες επαναλήφθηκε αυτό, με έναν ελληνικό προορισμό να βρίσκεται ανάμεσα στα 50 πιο όμορφα μέρη στον κόσμο, και μάλιστα να φιγουράρει στην 7η θέση.

Conde Nast Traveller πιο όμορφα μέρη στον κόσμο η Μήλος

Conde Nast Traveler: Οι ωραιότερες ευρωπαϊκές πόλεις για να επισκεφτείς τον χειμώνα

Ανάμεσα στα παγωμένα τοπία της Ανταρκτικής, στις λίμνες με τα ροζ φλαμίνγκο στο Μεξικό, τους πολύχρωμους λόφους στις ΗΠΑ και τις καταπράσινες εκτάσεις ρυζιού στην Ινδονησία, το Conde Nast Traveller εκθειάζει ένα ελληνικό τοπίο, σε αγαπημένο προορισμό, που δύσκολα συναντά κανείς κάπου αλλού.

Στην 7η θέση ελληνικός προορισμός με απόκοσμα τοπία

Το Conde Nast Traveller εκθειάζει τη Μήλο και τοποθετεί στην 7η θέση το περίφημο Σαρακήνικο, το τοπίο του οποίου δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Μάλιστα τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία στη λίστα του Conde Nast Traveller με τα 50 πιο όμορφα μέρη στον κόσμο (που μπορείς να δεις εδώ), λένε τα εξής:

Σαρακήνικο, Μήλος ομορφότερα μέρη στον κόσμο

“Η Μήλος δεν είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί, αλλά έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου, χωρίς τον θόρυβο της Μυκόνου ή της Σαντορίνης.

Σαρακήνικο από ψηλά, Μήλος

Το Σαρακήνικο είναι η παραλία της Ελλάδας που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο, και αποτελείται κυματοειδείς ηφαιστειακούς βράχους σε λευκό χρώμα, αποτελώντας έναν από τους πιο μαγευτικούς κόλπους του νησιού”…

Το Σαρακήνικο στο CNN

Διάσημο είναι το Σαρακήνικο αφού πολλές παρουσιάσεις έχουν γίνει σε διεθνή κανάλια, που εκθειάζουν όχι μόνο την ομορφιά του αλλά και το σεληνιακό τοπίο που υπάρχει εδώ, που θυμίζει άλλους πλανήτες! Μια τέτοια παρουσίαση έγινε και στο CNN, όπως θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο.

Το CNN ψηφίζει τα 10 ομορφότερα χωριά της Ελλάδας!

πέτρινο καλντερίμι ελληνικό χωριό

Το CNN ψηφίζει τα 10 ομορφότερα χωριά της Ελλάδας! Με τόσες ομορφιές ο τόπος μας σίγουρα η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη! Με βασικά κριτήρια την γραφικότητα και το πλούσιο φυσικό τους κάλλος, αλλά και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, τα ελληνικά χωριά κέρδισαν τις εντυπώσεις για άλλη μία φορά.

Στεμνίτσα, Αρκαδία

στεμνίτσα αρκαδίας

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο

άγιος γεώργιος νηλείας πήλιο

Αρναία, Χαλκιδική

ομορφότερα χωριά αρναία χαλκιδική

Άνω Σύρα, Σύρος

άνω σύρα σύρος πανοραμική

Πυργί, Χίος

πυργί χίος παραδοσιακά σπίτια

Οία, Σαντορίνη

οία σαντορίνη ηλιοβασίλεμα

Λιτόχωρο, Πιερία

λιτόχωρο πιερίας από ψηλά

Λίνδος, Ρόδος

λίνδος ρόδος οικισμός και κάστρο

Χώρα, Φολέγανδρος

χώρα φολέγανδρος πανοραμική

Άσσος, Κεφαλονιά

άσσος κεφαλονιά έντονα χρώματα

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ