Οι Croatia Airlines ανακοίνωσαν το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων, που θα ισχύει από τις 30 Οκτωβρίου 2022 έως τις 25 Μαρτίου 2023 και θα προσφέρει 28% περισσότερες πτήσεις και θέσεις απ’ ό,τι τον προηγούμενο χειμώνα, συνδέοντας την Κροατία με 13 διεθνείς προορισμούς και 19 διεθνή δρομολόγια.

Συγκεκριμένα, οι 13 διεθνείς προορισμοί είναι ο ακόλουθοι: Άμστερνταμ, Βιέννη, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Φρανκφούρτη, Κοπεγχάγη Λονδίνο (Χίθροου), Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη (μέσω Σπλιτ), Σεράγεβο, Σκόπια και Ζυρίχη. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η CA θα συνδέει επίσης πέντε εθνικά αεροδρόμια – Ζάγκρεμπ, Σπλιτ, Ντουμπρόβνικ, Ζαντάρ και Πούλα.

Η Croatia Airlines αποφάσισε να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα αεροσκάφη της, έως το 2026, με 6 νέα αεροσκάφη τύπου Airbus 220. Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του αερομεταφορέα για τη μετά την πανδημία εποχή που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, Andrej Plenković επισκέφθηκε πρόσφατα το αεροδρόμιο του Zadar, στο πλαίσιο της παρουσίασης των έργων ανάπτυξης του αεροδρομίου. Ο κ. Plenković υπογράμμισε τη σημασία του αεροδρομίου για τον τουρισμό και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανάπτυξή του. Προσέθεσε ότι ιδιαίτερα σημαντικές για την επαρχία του Zadar είναι οι διατροπικές μεταφορές, οι υποδομές που περιλαμβάνουν το αεροδρόμιο, το λιμάνι και τον τερματικό σταθμό, καθώς και ο σιδηρόδρομος. Αναφερόμενος στα έργα εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου, ο κ. Plenković δήλωσε ότι 130 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί στο αεροδρόμιο τα τελευταία έξι χρόνια και προσέθεσε ότι στο εξής τα κονδύλια θα προέρχονται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την ΕΕ καθώς και από εθνικούς και ιδίους πόρους του αεροδρομίου.

Ο διευθυντής του αεροδρομίου, κ. Josip Klišmanić ανέφερε ότι το αεροδρόμιο του Zadar θα γίνει το πρώτο πράσινο αεροδρόμιο στην Κροατία και ότι οι νέες επενδύσεις θα μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά σχεδόν 50%. Δύο φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας του αεροδρομίου και η επέκταση του διαδρόμου θα επιτρέψει την προσγείωση αεροπλάνων που διενεργούν υπερατλαντικές πτήσεις, κάτι που θα διευκολύνει την αύξηση του κύκλου εργασιών και την οικονομική ανάπτυξη.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ