Τα 15 ελληνικά νησιά που προτείνει η telegraph

Η πανδημία έβαλε φρένο στα ταξίδια μας ανά τον κόσμο και σίγουρα οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους όσο πιο σύντομα γίνεται… Σε αυτή τη λογική η βρετανική Daily Telegraph ξεχωρίζει 15 ελληνικά νησιά τα οποία και προτείνει ως ιδανικούς  προορισμούς στους αναγνώστες της για ταξίδια το 2021 μετά τη πανδημία.

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τις απόψεις των συντακτών της γνωστής βρετανικής εφημερίδας.

Παραλία Ναυάγιο Ζάκυνθος
Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Σύμφωνα λοιπόν με το αφιέρωμα αυτό, η Ζάκυνθος προσφέρεται για τις μαγευτικές παραλίες της, η Κέρκυρα ενδείκνυται για οικογένειες, η Δήλος διακρίνεται για την ιστορία της, η Μύκονος ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής, η Κρήτη είναι ο «παράδεισος» του καλού φαγητού, τα Κουφονήσια προτιμώνται για τη γαλήνη και την ηρεμία τους και η Τήνος είναι γνωστή για τα τοπία της.

Κέρκυρα
Κέρκυρα

Πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, τι προβλέπεται για την ανεργία στον κλάδο και τα τεράστια ποσά που έχασαν οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες

Μύκονος Μικρή Βενετία

Επιπλέον, η Άνδρος θεωρείται το καλύτερο ελληνικό νησί για πεζοπορία, η Σύμη συνιστάται για ζευγάρια, ενώ Σκύρος, Σκόπελος, Σαντορίνη, Ρόδος και Λευκάδα θεωρούνται ιδανικά νησιά για την παράδοση, τα μοναστήρια, τη θέα, τη νυχτερινή ζωή και τα θαλάσσια σπορ, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την Άνδρο, ο συντάκτης του αφιερώματος θεωρεί πως το νησί δεν ανήκει στις συμβατικές Κυκλάδες. Η πυκνή βλάστηση της Άνδρου και η ναυτική ιστορία της έδωσαν στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μία αυθεντικότητα που δεν υπάρχει αλλού.

Άνδρος αγαπημένος προορισμός 2021
Άνδρος

«Μετά τους New York Times των ΗΠΑ και το Vagabond της Δανίας, η Άνδρος συγκαταλέγεται σε ακόμη μία σημαντική λίστα με προτεινόμενα ελληνικά νησιά», δήλωσε σχετικά με τη νέα διάκριση που απέσπασε το νησί, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

Δείτε επίσης 2 σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για την Ελλάδα από το Lonely planet & το National Geograophic για το 2021

Πριν λίγο καιρό επίσης το Lonely Planet είχε διακρίνει τη χώρα μας ως τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για το 2021.

Lonely Planet: ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021

Η χώρα μας αναδείχθηκε από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021.

ελληνική γαστρονομία

Την διάκριση αυτή κατέκτησε η Ελλάδα μέσα από πλήθος περιοχών της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας όπως είναι οι: Κρήτη, Μάνη, Κάλυμνος, Λέρος, Μετέωρα, Δελφοί για την αυθεντική και οικοφιλική τοπική κουζίνα, τις θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και την αξεπέραστη φιλοξενία των κατοίκων της.

Lonely Planet: Οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2021 – Σε σχέση και με τον κορονοϊό!

Εν μέσω πανδημίας, η ταξιδιωτική πλατφόρμα και τα περιοδικά του ομίλου της, προτείνουν στα εκατομμύρια των αναγνωστών τους παγκοσμίως, να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο της εξερεύνησης και να σχεδιάσουν στις μελλοντικές τους διακοπές σε «πράσινους» και ποιοτικούς γευστικά προορισμούς!

Δείτε το βίντεο με τη διάκριση της Ελλάδας από το Lonely planet εδώ

Βραβεία Best in Travel 2021 Lonely Planet

Ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet, επανακαθορίζει τα βραβεία Best in Travel για το 2021 αναγνωρίζοντας πόσο έχει αλλάξει ο πλανήτης. Έτσι, με το ταξίδι να έχει πάρει άλλο νόημα τον καιρό της πανδημίας, ο Lonely Planet αποφάσισε να αλλάξει τη φιλοσοφία των βραβείων με την προτροπή: «Ανακαλύψτε τους αξιοσημείωτους ανθρώπους και μέρη που μεταμορφώνουν τα ταξίδια και κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος – για τώρα και τις μελλοντικές γενιές». Και διαχωρίζει τις διακρίσεις του σε τρεις κατηγορίες: Βιωσιμότητα, Κοινότητα και Ποικιλομορφία.

Lonely Planet: τα 10 ωραιότερα Airbnb του κόσμου για τα μελλοντικά μας ταξίδια

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ