Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
26.8 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΔείτε ποιο διάσημο αξιοθέατο απειλεί να αφαιρέσει η UNESCO από τον κατάλογο...

Δείτε ποιο διάσημο αξιοθέατο απειλεί να αφαιρέσει η UNESCO από τον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς και γιατί

Το Στόουνχεντζ (Stonehenge) μπορεί να αφαιρεθεί από τον κατάλογο της UNESCO για τα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς λόγω της κατασκευής σήραγγας κάτω από το ορόσημο, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές.

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Πολιτισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) προειδοποίησε τις βρετανικές αρχές ότι λόγω της κατασκευής του υπόγειου αυτοκινητόδρομου, το Στόουνχεντζ θα λάβει την ιδιότητα ενός μέρους που απειλείται. Και θα ακολουθήσει αποκλεισμός από τον κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

- Advertisement -

Το έργο του υπόγειου διαδρόμου εγκρίθηκε από το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου Α303. Ο διάδρομος θα έχει μήκος σχεδόν 3 χιλιόμετρα.

Το Stonehenge είναι ένα προϊστορικό μνημείο στην πεδιάδα του Salisbury στο Wiltshire της Αγγλίας, δύο μίλια δυτικά του Amesbury. Αποτελείται από έναν εξωτερικό δακτύλιο από κάθετες πέτρες, κάθετες ύψους περίπου 13 ποδιών, πλάτους επτά ποδιών και βάρους περίπου 25 τόνων, με τη σύνδεση οριζόντιων λίθων.

Στόουνχεντζ Βρετανία

Όλο το μνημείο,  προσανατολίζεται προς την ανατολή του ηλίου στο θερινό ηλιοστάσιο. Οι πέτρες είναι τοποθετημένες μέσα σε χωματουργικά έργα στη μέση του πιο πυκνού συγκροτήματος μνημείων της Νεολιθικής και της Εποχής του Χαλκού στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εκατοντάδων τύμβων.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι κατασκευάστηκε από το 3000 π.Χ. έως το 2000 π.Χ. Η γύρω κυκλική όχθη και το χαντάκι, που αποτελούν την αρχική φάση του μνημείου, χρονολογούνται περίπου το 3100 π.Χ. Οι πρώτοι bluestones δημιουργήθηκαν μεταξύ 2400 και 2200 π.Χ., αν και μπορεί να ήταν στο χώρο ήδη από το 3000 π.Χ.

Ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Στόουνχεντζ θεωρείται ως βρετανική πολιτιστική εικόνα. Είναι ένα νομικά προστατευμένο Προγραμματισμένο Αρχαίο Μνημείο από το 1882, όταν η νομοθεσία για την προστασία των ιστορικών μνημείων εισήχθη με επιτυχία στη Βρετανία. Ο χώρος και τα περίχωρά του προστέθηκαν στον κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1986. Το Stonehenge ανήκει στο Στέμμα και διαχειρίζεται η Αγγλική Κληρονομιά ενώ η γύρω γη ανήκει στο National Trust.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,568 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ