τρία airbus στον αέρα

Δείτε τα Airbus του μέλλοντος! Με αυτά θα πετάμε το 2035! Η Airbus θα είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που θα κατασκευάσει αεροπλάνα τα οποία θα κινούνται με υδρογόνο!

- Advertisement -

Με σεβασμό στο περιβάλλον και με σκοπό τη μείωση της πςεριβαλλοντικής ρύπανσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φορί, ανέφερε πως η Airbus, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών στον κόσμο, θα είναι η πρώτη που θα παράγει αεροσκάφη με καύσιμη ύλη υδρογόνου.

airbus ελιγμός αέρα πτήση

“Θέλουμε να γίνουμε οι πρώτοι κατασκευαστές που το 2035 θα έχουμε αεροσκάφος υδρογόνου, πλήρως έτοιμο για να πετάξει σε διάφορους προοερισμούς”, είπε ο ίδιος. Σήμερα, οι πτήσεις των αεροσκαφών ανά τον κόσμο είναι ρυπογόνες οπότε είναι σαφές ότι η προσπάθεια αυτή της Airbus αναμένεται να φέρει επανάσταση στα ταξίδια και στις μετακινήσεις με αεροπλάνο.

airbus αέρας πτήση

Το υδρογόνο ως καύσιμη ύλη παράγει σχεδόν μηδενικούς ρύπους, ενώ η τεχνολογία για την αλλαγή των κινητήρων από κηροζίνη σε υδρογόνο είναι σχεδόν διαθέσιμη. Το βασικό πρόβλημα είναι η αποθήκευση του υδρογόνου, καθώς απαιτούνται πολύ μεγαλύτερες δεξαμενές από αυτές που χρειάζεται η κηροζίνη.

Ο Γκιγιόμ Φορί τονίζει παρόλα αυτά πως πλέον η παραγωγική κατεύθυνση της Airbus κινείται προς τα εκεί, καλώντας και άλλες εταιρείες να πράξουν παρόμοια. Τα σχέδιά της υποστηρίζει ένθερμα η Γαλλία, που είναι διατεθειμένη να επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ για την έρευνα και εξέλιξη των αεροπλάνων υδρογόνου.

airbus πτήση κοντινό

Για την ολοκλήρωση της κατασκευής των εν λόγω αεροσκαφών απαιτείται περίπου μια 5ετία, καθώς η Airbus έχει ήδη προχωρήσει στην χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου για τους δορυφόρους που κατασκευάζει και για τους πυραύλους της σειράς Ariane. “περίπου στο 2028 θα είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε την κατασκευή τους”, αναφέρει ο Φορί.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ