Δείτε την απίθανη όαση από κάκτους στην καρδιά της ερήμου στην California!

Στο 2ο επεισόδιο της σειράς Great Gardens (Σπουδαίοι Κήποι), το οποίο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το περιοδικό House & Garden, ο Λονδρέζος σκηνοθέτης Toby Amies καταγράφει τους κάκτους που βρίσκονται σε αφθονία στο Sunnylands Center and Gardens, στην έρημο του Rancho Mirage της Καλιφόρνια.

- Advertisement -

Οι κήποι έχουν σχεδιαστεί από τον καλλιτέχνη τοπίων James Burnett και διαμορφώθηκαν το 2012 παράλληλα με το Sunnylands Center, ένα κτίριο 1.580 τετραγωνικών μέτρων, αποτελώντας την επέκταση της αμύθητης κληρονομιάς του Αμερικανού εκδότη και διπλωμάτη Walter Annenberg και της συζύγου του Leonore Annenberg.

Οι Annenbergs που είναι γνωστοί και για το φιλανθρωπικό τους έργο, χρησιμοποιούσαν το κτήμα ως χειμερινό καταφύγιο από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, φιλοξενώντας συχνά επισκέπτες όπως τη βασίλισσα Elizabeth II, τον Richard Nixon, τον Frank Sinatra και τον Truman Capote. Το καταπίστευμα των κήπων, το οποίο ανέθεσε η ίδια η κυρία Annenberg λίγο πριν από τον θάνατό της το 2009, έκανε σαφές ότι οι κήποι θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι σε όλους.

“Είτε είσαι πολυεκατομμυριούχος εκδότης, είτε παγκόσμιος ηγέτης, είτε απλό μέλος του ευρύτερου κοινού, το Sunnylands είναι μια αληθινή όαση στην έρημο για όλους”, λέει ο Amies για τους κήπους που σχεδιάστηκαν ως μια ωδή στην εκτεταμένη συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων τέχνης των Annenbergs. “Επισκεφθήκαμε το Sunnylands με μεγάλο ενθουσιασμό καθώς αγαπώ πάρα πολύ τους κάκτους”, λέει ο σκηνοθέτης και συνεχίζει: “Μοιάζουν ταυτόχρονα εξωγήινοι αλλά και παράξενα ανθρώπινοι στην εμφάνισή τους”.

Πηγή: lifo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ