καστρο ελτς

Το επιβλητικό κάστρο Ελτζ (Eltz) ή Burg Eltz όπως λέγεται στα γερμανικά, έχει θέα προς τον ποταμό Ελτζμπαχ (Elzbach), και βρίσκεται στην περιοχή της Ρηνανίας, στη Γερμανία ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι παραμένει άθικτο αν και κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα.

Η ιστορία του είναι πολύ πλούσια… Τον 12ο αιώνα, ήρθε στα χέρια της οικογένειας Eltz και δεν έφυγε ποτέ. Κι αυτό γιατί, ακόμα ανήκει στην οικογένεια για 33 γενιές. Το επιβλητικό κάστρο δεν είχε ποτέ ιδιοκτήτη εκτός της οικογένειας Eltz, από το 1157 μ.Χ.

καστρο γερμανία ελτζ

Χτίστηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια και παραμένει ανέπαφο! Είναι ένα από τα λίγα κάστρα που δεν έχουν καταστραφεί ποτέ, κάτι που σημαίνει πως έχει μείνει σχεδόν απαράλλακτο από τότε που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.

Αν και η οικογένεια Eltz εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο κάστρο τον 12ο αιώνα, συνέχισαν να πραγματοποιούν ανακαινίσεις και προσθήκες επί αιώνες. Ως εκ τούτου, η ολοκλήρωση του έγινε στο διάστημα μεταξύ 1490 και 1540.

Πρόκειται για ένα από τα λίγα κάστρα που δεν καταστράφηκε ποτέ και παραμένει σχεδόν ίδιο για οκτώ και πλέον αιώνες. Φυσικά έχει ανακαινιστεί πολλές φορές και πήρε την τελική του μορφή το 1540. Έχει οκτώ ορόφους και άλλους τόσους πύργους, ενώ στην πλειονότητά του αποτελείται από διαμερίσματα.

Έχει χρησιμοποιηθεί πάνω στο χαρτονόμισμα του γερμανικού μάρκου, ενώ πολλές ταινίες εκεί. Όποιος βρεθεί στην περιοχή μπορεί να το επισκεφθεί από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

καστρο γερμανια ελτζ

Το κύριο μέρος του κάστρου αποτελείται από τα οικογενειακά διαμερίσματα. Έχει οκτώ ορόφους, με οκτώ πύργους που φθάνουν σε ύψος μεταξύ 30 και 40 μέτρων που διαθέτουν ενισχυμένους εξωτερικούς τοίχους.

Εκτιμάται ότι, περίπου, 100 μέλη των οικογενειών των ιδιοκτητών ζούσαν στα πάνω από 100 δωμάτια του κάστρου, από τότε που δημιουργήθηκε.
Στο κάστρο έχουν γυριστεί διάφορες ταινίες, ενώ αποτελεί κεντρικό σχέδιο σε κόμικς και χάρτες.

Για να το επισκεφτείτε πρέπει να κόψετε εισιτήριο (9€ για ενήλικες) και είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο (9.00-17.30)

Διαβάστε επίσης στο travelstyle:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ