εμβόλιο κορονοϊός

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 είπε ότι «Δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση και καμία δυσκολία στο να επισκεφτεί κάποιος τη χώρα μας ή οποιαδήποτε άλλη χώρα είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι. Δε θα αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός».

Και συνέχισε «πρέπει να εστιάσουμε σε όσους δε θα εμβολιαστούν. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψουμε τους πολίτες της χώρας μας. Τα τεστ που θα έχουμε στη διάθεσή μας και θα χρησιμοποιούμε στα λιμάνια, στις πύλες εισόδου της χώρας μας, θα αξιοποιούνται στον υπόλοιπο πληθυσμό όπου θα ελλοχεύει μεγαλύτερος κίνδυνος και εκεί θα εστιάζουμε τους ελέγχους μας».

Διαβάστε επίσης τι θα γίνει με την μετακίνηση εκτός νομού. Πότε θα επιτραπεί;

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς βρίσκομαι στη Μαδρίτη όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παγκόσμιας Επιτροπής Κρίσης για την ανάκαμψη του τουρισμού, να παρουσιάσω, ως προεδρεύων της Τεχνικής Ομάδας της Επιτροπής, τις προτάσεις μας και ιδιαίτερα την πρόταση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη χρησιμοποίηση των εμβολίων ώστε να βελτιώσουμε τους τρόπους με τους οποίους μετακινούμαστε» συνέχισε ο κ. Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «ο Πρωθυπουργός άνοιξε αυτήν την κουβέντα τώρα διότι έχουμε δει πως οι συζητήσεις παίρνουν πολύ χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη στιγμή που θα ανοίξουν. Συνεπώς, την ξεκινήσαμε τώρα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να καταλήξουμε σε μία απόφαση πριν ανοίξει η τουριστική σεζόν. Τώρα πρέπει να προνοήσουμε, να συμφωνήσουμε για τους κοινούς αυτούς κανόνες, για το συντονισμό που είναι απαραίτητος ώστε να έχουμε μία επιτυχημένη τουριστική σεζόν».

Και κατέληξε λέγοντας, «Σας διαβεβαιώνω ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από αυτήν του 2020».

Εκτός από τις παραπάνω δηλώσεις του Υποργού Τουρισμού πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί μέχρι στιγμής για το εμβόλιο, από υποθέσεις και εικασίες μέχρι ανακοινώσεις, αποφάσεις και δημοσιεύματα ελληνικά και ξένα σχετικά με το θέμα.
Στα μέσα του περασμένου μήνα η Independent απαντούσε σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το εμβόλιο και τα ταξίδια και τι θα ισχύει.

Διαβάστε ακόμα:
Μαγγανιακό: Το άγνωστο πέτρινο "στολίδι" της Μεσσηνίας - Το παραδοσιακό χωριό σμιλεμένο από πέτρα & ιστορία...

Ενώ πολλές ήταν και είναι οι εκτιμήσεις για το τι θα ισχύσει με τους αρνητές του εμβολίου και τους ενδεχόμενους περιορισμούς που μπορεί να έχουν. Ποιες είναι λοιπόν οι εκτιμήσεις για τα ταξίδια, το σινεμά, τις εξόδους για όσους δεν εμβολιαστούν;

Independent:… 5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις! Τι θα ισχύει για ταξιδιώτες σε πλοία και αεροπλάνα

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται με τα νέα δεδομένα στα ταξίδια, οπότε εύλογα οι ταξιδιώτες επιζητούν απαντήσεις σχετικά με πλοία και αεροπλάνα αλλά και τι θα ισχύει με τον εμβολιασμό…

Η έγκυρη Independent συλλέγει 5 ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό και τα ταξίδια και απαντά στους βασικούς προβληματισμούς που αφορούν στο αν θα αρθούν οι περιορισμοί, θα αυξηθεί η αίσθηση ασφάλειας και εάν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο εμβολιασμός για να ταξιδέψει κάποιος…

εμβόλιο για να ταξιδέψει κάποιος με αεροπλάνο

5 ερωτήσεις αναζητούν απαντήσεις

Θα έχουν οι ταξιδιώτες προτεραιότητα στον εμβολιασμό;

Αν κάποιος πρέπει να ταξιδεύει στο εξωτερικό συχνά, θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει σε εμβολιασμό με προτεραιότητα. Σε πιο ευρεία κλίμακα, αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό εάν αεροπορικές εταιρείες έκαναν ιδιωτικά τα εμβόλια στους ταξιδιώτες τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πραγματοποιήσιμο στο προσεχές μέλλον, καθώς θα γινόταν εις βάρος των ευπαθών ομάδων που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτες.about:blank

Θα χρειάζεται εμβολιασμός για να ταξιδέψει κάποιος;

Οι απαντήσεις εδώ ποικίλλουν ανάλογα με την πολιτική της κάθε αεροπορικής εταιρείας, με το σκεπτικό πάντα ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Ο επικεφαλής της Qantas, Alan Joyce, ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο θα χρειαστεί μελλοντικά στα ταξίδια με αεροπλάνο, ενώ η Ryanair ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει απαίτηση εμβολιασμού στις σύντομες πτήσεις εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, ειδικοί αναφέρουν πως ο εμβολιασμός των επιβατών θα δημιουργήσει κλίμα ασφάλειας στις πτήσεις, οπότε το άμεσο μέλλον θα δείξει τι ακριβώς θα υιοθετήσουν οι αεροπορικές εταιρείες.

ταξίδι με αεροπλάνο με βεβαίωση εμβολιασμού

Τι θα ισχύσει στην κρουαζιέρα;

Οι εταιρείες που διοργανώνουν κρουαζιέρες κλίνουν περισσότερο προς την υιοθέτηση του εμβολιασμού ως παράμετρο για να ταξιδέψει κάποιος, αφού οι συνθήκες στα ταξίδια με πλοία είναι διαφορετικές από αυτές στα αεροπλάνα. Υπάρχει συγχρωτισμός των επιβατών και συνωστισμός στους χώρους όπου συγκεντρώνονται για φαγητό ή διασκέδαση, εντός πλοίου. Επιπλέον οι κρουαζιέρες προτιμώνται περισσότερο από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, οπότε αυτοί μάλλον θα εμβολιαστούν νωρίτερα καθώς θα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Φυσικά, δεν θα ήταν καλό να βρεθεί ένα κρουαζιερόπλοιο σε απομακρυσμένο λιμάνι και να ξεσπάσει εντός του πλοίου πανδημία!

Διαβάστε ακόμα:
Μετακίνηση από νομό σε νομό: Δεν θα εξεταστεί τελικά αύριο το άνοιγμα των χιονοδρομικών. Πότε επανατοποθετείται η συζήτηση

Αν κάποιος έχει νοσήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανοσία του αντί του εμβολίου;

Με τα στοιχεία που υπάρχουν προς το παρόν σχετικά με την ανοσία που δημιουργεί κάποιος μετά τη νόσηση με κορονοϊό κάτι τέτοιο δεν φαντάζει εφικτό. Εν καιρώ, και όταν θα γνωστοποιηθούν περισσότερα για τον ιό και τη συμπεριφορά του, πιθανόν μια εξέταση αίματος αντισωμάτων να προσφέρει μια αποδεκτή εναλλακτική του εμβολιασμού.Volotea απίθανη προσφορά: Πετάξτε ΜΟΝΟ από 5€ ως το τέλος του επόμενου καλοκαιριού!

Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα με επιβάτες εμβολιασμένους

Φέρνει ο εμβολιασμός την απόλυτη ασφάλεια στα ταξίδια;

Τα εμβόλια του κορονοϊού δεν θα εξαλείψουν από μόνα τους τον θανατηφόρο ιό, ξεκαθάρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προειδοποιώντας τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για τον εφησυχασμό. Είναι, λοιπόν, λανθασμένη η πεποίθηση πως η κρίση τελείωσε, επειδή τα εμβόλια βρίσκονται στον ορίζοντα. “Τα εμβόλια δεν ισούνται με μηδέν COVID-19, ούτε κάνουν δουλειά από μόνα τους, οπότε οι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν την προσωπική τους υγιεινή και ασφάλεια. Η πανδημία θα αργήσει να τελειώσει…”, δήλωσε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ