Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsDiVision: Εικαστικά και street art έργα στη δεύτερη ατομική έκθεση του Δημήτρη...

DiVision: Εικαστικά και street art έργα στη δεύτερη ατομική έκθεση του Δημήτρη Ναϊπλή

Στη δεύτερη ατομική του έκθεση DI•VISION ο Δημήτρης Ναϊπλής (N_Grams) παρουσιάζει μια σύνθεση εικαστικών, street art έργων, που εκφράζουν το όραμα και την αγάπη του για την τέχνη.

Tα έργα προερχόμενα από διαφορετικές εποχές της 20ετής δημιουργικής πορείας του, συνδεδεμένα μεταξύ τους με μία εσωτερική σχέση, μας συστήνουν όλες τις τεχνικές που έχει ανακαλύψει και εφαρμόσει όλο αυτό το διάστημα.

Πειραματισμοί με ετερόκλητα υλικά, διαφορετικές τεχνοτροπίες και κατασκευές, επαναξετάζοντας & προσεγγίζοντας εκ νέου θεμελιώδεις αρχές, συνθέτουν ένα άρτιο και αφαιρετικό σύνολο έργων. Spray cans, βαλβίδες, γραμμικά πρόσωπα, minimal σχέδια, όγκοι και πυκνότητες, μας οδηγούν από τις δυο διαστάσεις του graffiti στον τρισδιάστατο κόσμο των εικαστικών, αποδεικνύοντας ό,τι η κουλτούρα του δρόμου μπορεί να δημιουργήσει έργα τέχνης.

- Advertisement -

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου

Χώρος: Piree, Κάστορος 78, 18545, Πειραιάς


Facebook event: www.facebook.com/events/216353088853525 

O Δημήτρης Ναϊπλής (N_Grams) γεννήθηκε το 1980 στην Πτολεμαίδα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως εικαστικός καλλιτέχνης. Δουλεύει σε μία ευρεία κλίμακα καλλιτεχνικών μέσων και τεχνικών, όπως ζωγραφική, δημόσιες εικαστικές παρεμβάσεις/εγκαταστάσεις, street art, κολάζ και graphic design. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα, καθώς και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό. H πρώτη επαφή του N_Grams με την τέχνη ξεκίνησε το 1993 με το γκραφίτι, όταν αυτό ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο στην Ελλάδα. Η τέχνη του δρόμου από τότε και έπειτα αποτελεί το κύριο, αλλά όχι το μοναδικό δημιουργικό του πεδίο, μέσα στο οποίο οι ιδέες του γίνονται πραγματικότητα. Εστιάζοντας στον δρόμο, την άμεση επικοινωνία και τις ανεξάντλητες δυνατότητες πειραματισμού που μπορεί να προσφέρει ο δημόσιος χώρος, δημιουργεί έργα με ρυθμό ασταμάτητο. Ο κύριος στόχος του σαν καλλιτέχνης είναι η συνεχής δημιουργικότητα και εξέλιξη. Τα τελευταία χρόνια, πειραματίζεται με μία πλούσια γκάμα υλικών που συνεχώς ανανεώνεται, όπως εφημερίδες, δομικά και κατασκευαστικά υλικά, ύφασμα, spay, ξύλο.

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,294LikesΚάντε Like
88,160 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ