Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
34.9 C
Athens
ΑρχικήΤοp ΕμπειρίεςΔιακοπές και extreme sports!!! Δείτε τι σας προτείνουμε. Αποκλειστικά για τολμηρούς!(photo)

Διακοπές και extreme sports!!! Δείτε τι σας προτείνουμε. Αποκλειστικά για τολμηρούς!(photo)

Τα 20 πιο δημοφιλή extreme sport για τις διακοπές σας….είναι αθλήματα για λίγους και τολμηρούς!!

Για όσους η λέξη περιπέτεια δεν είναι μόνο θεωρία, σας δίνουμε τα 20 πιο δημοφιλή ακραία αθλήματα (ή αλλιώς extreme sport).

Κατάβαση στο ηφαίστειο (Volcano boarding)

- Advertisement -

Κατάβαση στην πλαγιά του ηφαιστείου (και όχι ενός οποιουδήποτε ηφαιστείου αλλά ενός ενεργού) στη Nicaragua με τη βοήθεια μιας «σανίδας» από κόντρα πλακέ και για φρένα ή τιμόνι τα πόδια σας. Μπορείτε να φτάσετε σε ταχύτητες μέχρι τα 90 km/ώρα. Το πιο δύσκολο της υπόθεσης είναι η ανάβαση στο ηφαίστειο.

Κατάβαση βουνού με ποδήλατο

Με τη χρήση ποδηλάτων με αναρτήσεις υψηλών προδιαγραφών και σχεδιασμένα να κινούνται σε βραχώδη και άγρια εδάφη, μπορεί να στηθεί το σκηνικό της κατάβασης βουνού με ποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει δασωμένο (κατά προτίμηση) βουνό και μονοπάτια που να μπορεί να κινηθεί το ποδήλατο σχετικά εύκολα και να μην υπάρχει εμπόδιο λόγω βλάστησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Mountain biker

Κατάδυση σε λίμνες σπηλαίων

Οι καταδύσεις στον θαλάσσιο βυθό από μόνες τους είναι αρκετά συγκινητικές. Φανταστείτε το αυτό να λαμβάνει χώρα μέσα στη λίμνη ενός σπηλαίου, με τη μυστικιστική ατμόσφαιρα έντονη και με φόντο τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Ειδυλλιακό περιβάλλον με καταγάλανα νερά υπάρχει στο Μεξικό, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες φυσικές δεξαμενές νερού εντός σπηλαίου.

Ξεχάστε τις πισίνες! Δείτε τα 7 κορυφαία ελληνικά παραθαλάσσια ξενοδοχεία! (Photos)

Σκι ή σανίδα από ελικόπτερο

Αφενός απαιτείται κάποιο εναέριο μέσο, προκειμένου να προσεγγίσετε ένα άβατο σημείο. Αφετέρου χρειάζεται τεχνική και οπωσδήποτε εξάσκηση για να το πετύχετε. Στην Ευρώπη απαγορεύεται, στη Βόρειο Αμερική, στη Νέα Ζηλανδία και στην Αλάσκα μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Bungee jumping

Είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο και στη χώρα μας. Από υψηλό και ελεύθερο σημείο ο ενδιαφερόμενος πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση, αφού πρώτα είναι ασφαλισμένος με καλώδιο ή σχοινί που θα επιτρέψει κάποια επαναφορά και ταλάντωση. Το αίσθημα ότι πετάτε, το αίσθημα της ελευθερίας είναι κάτι μοναδικό.

Extreme … σιδέρωμα!

Λοιπόν… αν βαριέστε το σιδέρωμα ή αν η τηλεόραση δεν σας κρατά καλή συντροφιά όταν το κάνετε, υπάρχει και άλλος τρόπος. Σιδερώνετε εν κινήσει, σε διαφορετικές τοποθεσίες ή σε διάφορες καταστάσεις και δραστηριότητες, όπως κάνοντας σκι ή ποδήλατο. Πέραν της πολλαπλής άσκησης και της ανάπτυξης μιας αναμφισβήτητης δεξιότητας, έχετε έτοιμη, σιδερωμένη την μπουγάδα σας! Αποφύγετέ το μέσα στο αυτοκίνητο!

Οξύμωρο; Και όμως, αληθινό! Ύπνος με πολυτέλεια σε ερειπωμένο αεροπλάνο!(photo)

Σφαίρα

Με καταγωγή από το Kiwi, τοποθετείστε μέσα σε μία μεγάλη, διάφανη, πλαστική σφαίρα, με στόχο να την κινήσετε σε μια πλαγιά και να φτάσετε στο τέρμα. Υπόσχεται πολλή διασκέδαση και μπορείτε να το δοκιμάσετε και στο νερό

Αναρρίχηση σε πάγο

Αναρρίχηση σε πάγο, όπως παγωμένοι καταρράκτες, με τη βοήθεια ειδικού τεχνικού εξοπλισμού, σαν αυτόν που φέρουν και οι ορειβάτες. Είναι λογικό να είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο σε βόρειες περιοχές, όπου το επιτρέπουν οι κλιματολογικές συνθήκες, όπως ο Καναδάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναρρίχηση σε πάγο

Σερφινγκ με πανί

Είναι πολύ διαδεδομένο, σχεδόν σε όλες τις ηπείρους. Πρόκειται για ένα θαλάσσιο σπορ στο οποίο το άτομο πετά πάνω στα κύματα με τη δύναμη του αέρα που σπρώχνει το πανί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι παραλίες που συνήθως έχουν αέρα.

Σχετική εικόνα
Κύλισμα τυριού

Έχει καταγωγή από το Gloucester της Αγγλίας και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Κεφάλια τυριού αφήνονται να κυλήσουν σε έναν λόφο και οι «αθλητές» τα κυνηγούν από πίσω. Οι τραυματισμοί είναι συχνότατοι και αυτός ο διαγωνισμός γίνεται και αλλού εκτός της Αγγλίας, όπως στον Καναδά, ενσωματωμένος σε τοπικούς εορτασμούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κύλισμα τυριού

Το ελληνικό χωριό στη Βόρεια Ελλάδα που κάθε καλοκαίρι, το επισκέπτονται πάνω από 20.000 τουρίστες και θεωρείται από τα ομορφότερα της χώρας μας! (Photos)


Βουτιά από τον ουρανό (Skydiving)

Είναι αυτό που δηλώνει και το όνομά του. Βουτιά από τον ουρανό στο κενό και η ελπίδα ότι το αλεξίπτωτο θα ανοίξει! Επιλέγοντας όμορφες τοποθεσίες, οι εικόνες που θα απαθανατίσετε στη μνήμη σας θα είναι μοναδικές.

Bouldering

Η αναρρίχηση πλέον είναι τόσο διαδεδομένη που ενδέχεται να «μπει» στα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020. Το bouldering είναι παρόμοιο, με τη μόνη διαφορά ότι δεν υπάρχει επιβοηθητικός εξοπλισμός, εξοπλισμός ασφαλείας. Στη Βόρειο Αμερική, που είναι πολύ διαδεδομένο σπορ, υπάρχουν κλειστοί χώροι για τέτοιου τύπου αναρρίχηση και χαμηλοί τοίχοι για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί.

19 πληροφορίες για τη Μάλτα, άγνωστες στους περισσότερους, ικανές τα απογειώσουν την ταξιδιωτική σου εμπειρία! (Photos)

Ράφτινγκ λευκών νερών (White water rafting)

Ράφτινγκ σε χειμαρρώδεις ποταμούς όπου, λόγω του αφρισμένου νερού, παίρνει και το όνομά του. Οι ταχύτητες είναι μεγάλες, η αδρεναλίνη φτάνει στα ύψη και συνήθως συμμετέχουν ομάδες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ράφτινγκ λευκών νερών (White water rafting

Κολύμπι στον πάγο

Οι Βορειοευρωπαίοι συνηθίζουν να βουτούν σε κυριολεκτικά παγωμένα νερά και αμέσως να κάνουν σάουνα με εναλλαγές. Προκειται για μια συνήθεια αιώνων. Ωστόσο, κολύμπι στον πάγο θεωρείται το κολύμπι σε νερό κάτω των 5°C και για απόσταση ενός μιλίου. Στη Φινλανδία και στις Η.Π.Α. υπάρχουν λέσχες που οργανώνουν κολύμπι σε παγωμένα νερά και είναι πολύ διαδεδομένη δραστηριότητα.

Σχετική εικόνα

Flowboarding

Σέρφινγκ με σανίδα πάνω σε τεχνητά κύματα και με εξοπλισμό κάτι που μοιάζει με σανίδα. Τέτοια κλειστά κέντρα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε αρκετά μέρη του κόσμου, όπως η Bangkok, το New Jersey και το Yorkshire στην Αγγλία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Flowboarding

Γνωρίστε το «Μονακό της Ελλάδας». Η κοσμοπολίτικη «γωνιά» στην Πελοπόννησο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη γαλλική Ριβιέρα (Photos)

Zip-lining

Κατά κάποιον τρόπο θυμίζει το τελεφερίκ, αλλά αντι για την καμπίνα εσείς κρεμιέστε και μεταφέρεστε από το σύρμα. Είναι ιδανικό σε περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, καθώς έτσι βρίσκεστε μέσα στην αγκαλιά της φύσης. Εγκαταστάσεις γι’ αυτό υπάρχουν στην Κόστα Ρίκα και στη Νότιο Αφρική.

Slacklining

Ισορροπία πάνω σε ιμάντα· και ώς εδώ φαίνεται απλό. Δεν είναι καθόλου απλό, όμως, καθώς απαιτεί ιδιαιτέρως καλή φυσική κατάσταση με κέντρο την κοιλιακή χώρα, όπου εξασφαλίζεται η ισορροπία. Συχνά συναντάται σε συνδυασμό με γιόγκα και πιλάτες, τόσο λόγω της φύσης της άσκησης όσο και της αυτοσυγκέντρωσης.
Αποτέλεσμα εικόνας για Slacklining

 


Snowmobiling

Το 1959 πρωτοπαρουσιάστηκε ως μεταφορικό μέσο πάνω στο χιόνι. Στη συνέχεια έγινε μια δραστηριότητα για υψηλές συγκινήσεις! Στις περιοχές με χιονοδρομικά κέντρα εύκολα μπορεί κάποιος να νοικιάσει το όχημα και να ξεχυθεί στη δράση!

Φωτογραφίες από τον ευρωπαϊκό βορρά που θα σας συγκλονίσουν! (Photos)

Canyoning

Τα γνωστά σε όλους μας φαράγγια δίνουν την έμπνευση για μια διαφορετική επαφή με τη φύση. Περιλαμβάνει πεζοπορία σε ανώμαλες διαδρομές, μέσα από ποταμούς και αναρρίχηση. Ενσωματώνει μια ποικιλία τεχνικών που γυμνάζουν και ψυχαγωγούν τον αθλητή. Μέρη τέτοια βρίσκονται σε πολλά σημεία του πλανήτη, με πολλαπλές επιλογές και στην Ευρώπη.

Αποτέλεσμα εικόνας για canyoning wallpaper


Coasteering

Μια βραχώδη ακτή μπορείτε να την «περπατήσετε» χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο: το κολύμπι, το σκαρφάλωμα, την κατάδυση κ.ά. Στόχος είναι να την περάσετε χωρίς τη βοήθεια σκάφους.

 

 

 

 

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,396 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ