Αυτή η κουζίνα έχει σίγουρα ισχυρή διακοσμητική υπογραφή. Και όχι μόνο μία, αλλά δύο! Γιατί αυτή είναι η κουζίνα, όπως την επιμελήθηκαν στο δικό τους σπίτι, δύο ειδικοί της διακόσμησης, οι Nate Berkus και Jeremiah Brent.

Οι δύο διακοσμητές άνοιξαν το διαμέρισμά τους στο Μανχάταν στο περιοδικό  Architectural Digest και παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, την κουζίνα τους.

manxatanΠρόκειται για έναν ιδιαίτερα ευρύχωρο χώρο, με τη διάταξή του να μη διαφέρει και τόσο από τα αμερικανικά κινηματογραφικά πρότυπα. Εκείνο όμως που την κάνει διαφορετική είναι το απόλυτο μαύρο που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί ως βασικό χρώμα, το οποίο προσθέτει κύρος και σοβαρότητα. Τα λευκά κεραμικά πλακάκια, από την άλλη, δίνουν μια σαφή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην οριζόντια ανάπτυξη του μαύρου. Μια πιο προσεκτική ματιά αναδεικνύει πως, ουσιαστικά, πρόκειται για μια οριζόντια χρωματική διχοτόμηση του χώρου με το λευκό της περίτεχνης οροφής να κάνει την αρχή.Ένα από τα πιο όμορφα σταθερά στοιχεία αυτής της κουζίνας είναι τα κουρμπαριστά παράθυρα, που δίνουν αίγλη και πλούσιο φυσικό φως στο χώρο.

manxatan3

Στην κουζίνα αυτή συνδυάζονται δύο διαφορετικά στιλ. Από τη μια παραδοσιακά στοιχεία και υλικά, όπως το ξύλο και από την άλλη ψυχρά υλικά όπως το μάρμαρο και ο χρυσός. Μεστό διακοσμητικό αποτέλεσμα χωρίς ευφάνταστες υπερβολές, καθώς, ακόμα και οι πινελιές χρυσού φαίνονται απόλυτα ταιριαστές στο χώρο…

manxatan

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ