Ένα από τα γνωστά αξιοθέατα του κόσμου και σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ. Δημιουργός του ήταν ο μηχανικός Gustave Eiffel ο οποίος αρχικά τον είχε παρομοιάσει με τις πυραμίδες, είχε προβλέψει από την αρχή ότι θα γίνει το αγαπημένο αξιοθέατο, τόσο των Παριζιάνων, όσο και των επισκεπτών της πόλης.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο speakeasy μπαρ στο Παρίσι κρύβεται πίσω από ένα… πλυντήριο!

 

Ο Πύργος του Άιφελ χτίστηκε σε δυο χρόνια, δυο μήνες και πέντε μέρες, χρόνο ρεκόρ για τα τέλη της δεκαετίας του 1880. Ολοκληρώθηκε επίσημα στις 31 Μαρτίου του 1889. Υποτίθεται ότι θα είχε διάρκεια ζωής 20 χρόνια, ωστόσο Gustave Eiffel τον κατασκεύασε για τον εορτασμό της 100η επετείου της Γαλλικής Επανάστασης. Δεν ήταν πάντα καφέ, το 1889 βάφτηκε κίτρινος και από το1954 έως το1961 είχε ένα καφέ – κόκκινο χρώμα.

Διαβάστε ακόμα:  7 από τα ομορφότερα φυσικά τοπία στην Ελλάδα που όλοι πρέπει κάποια στιγμή να δουν από κοντά

Διαβάστε ακόμα: 7 βραβευμένα εστιατόρια στο Παρίσι, που δεν θα πιστέψεις πως έχουν τόσο καλό φαγητό

 

Αρχικά οι Γάλλοι τον μισούσαν. Μάλιστα, μια ομάδα αρχιτεκτόνων και λογίων της εποχής υπέγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας για την κατασκευή του πύργου, τον οποίο αποκάλεσαν άχρηστο και τερατώδη. Όμως προσελκύοντας περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αποτελεί το μνημείο που δέχεται τους περισσότερους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο εισόδου. Στη γκάλερι που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς ήταν το σύμβολο της Πόλης του Φωτός στα σχέδια, αλλά και… υπό καταστκευή.

Πηγή: msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ