Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
14.1 C
Athens
Αρχική Travel News Οι Δράκοι του Λονδίνου έκαναν την εμφάνισή τους

Οι Δράκοι του Λονδίνου έκαναν την εμφάνισή τους

Drakoi

Στους διάσημους κήπους της αγγλικής πρωτεύουσας βρίσκεται η Μεγάλη Παγόδα, ένα από τα ελάχιστα τέτοια κτίσματα που χτίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και το παλαιότερο του είδους του. Εκεί έκαναν την εμφάνισή τους 80 δράκοι στο Λονδίνο, στους περίφημους κήπους Kew!

Η Μεγάλη Παγόδα ανεγέρθηκε το 1762. Ο αρχικός αρχιτέκτονας, ο Γουίλιαμ Τσέιμπερς, μετά από ταξίδι του στην Κίνα, τοποθέτησε οκτώ δράκους σε κάθε μία από τις δέκα σκεπές της παγόδας. Αφαιρέθηκαν όμως το 1784. Θρυλείται ότι πωλήθηκαν για να αποπληρωθούν τα χρέη τού τότε Αντιβασιλέα, αλλά πιο πιθανό είναι ότι ταλαιπωρούντο από τον καιρό στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα:  Έναρξη δρομολογίων Αθήνα - Τελ Αβίβ και Ηράκλειο Λάρνακα από την TUS Airways

Μια «ματιά» στην Σλοβενία

Τώρα, μετά από εργασίες αποκατάστασης της Παγόδας, που διήρκεσαν δυο χρόνια, οι δράκοι είναι έτοιμοι να απογειωθούν και πάλι από τις σκεπές της. Ο οργανισμός Historic Royal Palaces δαπάνησε 5 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για την αποκατάσταση και χρησιμοποίησε έναν πίνακα του 1763 του Γουίλιαμ Μάρλοου για να φτιαχτούν τα καλούπια για τους δράκους. Για την πιο χαμηλή σκεπή λάξευσαν τους δράκους σε κέδρο, και χρησιμοποίησαν φύλλα χρυσού. Για τις υψηλότερες σκεπές που δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος κέδρινων δράκων, παραγγέλθηκαν νάιλον δράκοι από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Το Ρέθυμνο της «καρδιά» μας!

Μετά από 234 χρόνια, «there be dragons» στους Κήπους Kew…

πηγή: news.gr

Προηγούμενο άρθροΈνα σπάνιο χωριό της Ηλείας ζωντανεύει!
Επόμενο άρθροΤο χωριό της Κρήτης που ζει χωρίς τις σύγχρονες ανέσεις είναι στα ομορφότερα του πλανήτη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ