Δρέπανο

Η Ελλάδα διαθέτει αμέτρητα μέρη απαράμιλλης ομορφιάς, που την καθιστούν από τους πιο όμορφους, φυσικά και μορφολογικά τόπους. Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το Ρίο στο βορειότερο άκρο της Πελοποννήσου βρίσκεται το χωριό Δρέπανο, στο οποίο βρίσκεται το ομώνυμο ακρωτήρι που «κόβει» την θάλασσα στα δύο με την άμμο.

Δρέπανο Πελοπόννησος

Ο μύθος πίσω από το Δρέπανο

Σύμφωνα με την μυθολογία όπως είχε αναφέρει ο Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος Παυσανίας ο Κρόνος έριξε στη θάλασσα το δρεπάνι με το οποίο ακρωτηρίασε τον πατέρα, τον Ουρανό. Έτσι, το ακρωτήρι ονομάστηκε Δρέπανο.

Σήμερα όμως εκεί βρίσκεται ο γνωστός φάρος που κατασκευάστηκε το 1880 και αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή γενικότερα. Ο συγκεκριμένος φάρος είχε βομβαρδιστεί από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναλειτούργησε μετά το 1945. Είχε αναλάβει τη νέα επισκευή του το Ελληνικό Ναυτικό.

Διαβάστε ακόμα:  Η μεγάλη αμμώδης παραλία της Πελοποννήσου με τα καταγάλανα νερά

Το Δρέπανο αποτελεί ούτως ή άλλως μια από τις πλέον αγαπημένες παραλίες των ντόπιων στην Αχαΐα. Το ακρωτήρι είναι το ιδανικό σημείο για τους ντόπιους και όχι μόνο για θαλάσσια σπόρ όπως το windsurfing και το kitesurfing.

Ακρωτήρι Δρέπανο

Απολαύστε το Δρέπανο μέσα από το μαγευτικό βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ