Από τις πιο ρομαντικές βόλτες της ορεινής Αρκαδίας είναι ο «δρόμος της αγάπης» στη Βυτίνα!Η διαδρομή μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο είναι άκρως απολαυστική.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το διάσημο δρόμο κάτω από τα αρωματικά σφενδάμια και τους πλάτανους απολαμβάνοντας τη μουσική παράσταση… των πουλιών, που τιτιβίζουν ασταμάτητα.

Ο «δρόμος της αγάπης» δεν πήρε το όνομά του μόνο επειδή είναι σήμερα πολύ αγαπητός στους ερωτευμένους επισκέπτες της Βυτίνας. Ονομάζεται έτσι από πολύ παλιά, όταν οι νέοι έκαναν το περίπατό τους πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Περπατήστε λοιπόν κι εσείς στον ίδιο δρόμο της αγάπης και φανταστείτε τις κυρίες και τις δεσποινίδες της Βυτίνας με τα φανταχτερά καπέλα, τα εντυπωσιακά φορέματα και τις πολύχρωμες ομπρέλες.Ίσως ακούσετε και μια εύθυμη ιστορία από τη δεκαετία του 1980, την ιστορία της κυρά Γεωργίας, με τους πολλούς γάμους της και τις γνωριμίες στο «δρόμο της αγάπης» με τους ωραίους νέους του χωριού. Ρωτήστε τους πιο ηλικιωμένους Βυτινιώτες και θα σας πουν ακόμη περισσότερες ιστορίες για τον θρυλικό δρόμο.

Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ελλάδας είναι στη Πελοπόννησο

Όταν πια τελειώσει ο ωραίος περίπατος σας, συνεχίστε την βόλτα σας στη δυτική πλευρά της Βυτίνας όπου βρίσκεται το λεγόμενο Παλαιό Χωριό, και οι ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων (του 1831 με εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο) και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847. Μπείτε σε ένα παλιό παραδοσιακό ταβερνάκι και απολαύστε ένα ωραίο κόκκινο κρασί με ντόπια πίτα.

Μυστικά της πόλης: Το οικογενειακό γλυκοπωλείο που μετρά…101 χρόνια παρουσίας σε μια ιστορική περιοχή της Αθήνας!

Και φυσικά πιείτε στην υγειά του «δρόμου της αγάπης» αλλά και της.. δικής σας αγάπης!

πηγή:dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ