Λεγρενά
DCIM100MEDIADJI_0068.JPG

Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ και οι παραλίες ο απόλυτος προορισμός σε κάθε ευκαιρία σας προτείνουμε 2 “κρυφές” παραλίες  της Αττικής,  για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό αλλά και λιγότερο συνωστισμό χωρίς παράλληλα να πρέπει να πάνε και πολύ μακριά!

ΚΑΠΕ, Λεγραινά

Λίγο πριν από τα Λεγραινά στον δρόμο που οδηγεί στο Σούνιο υπάρχει μια πινακίδα που αναγράφει ιδιοκτησία ΚΑΠΕ. Αν ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που καταλήγει σε μια καντίνα θα κατεβείτε 99 σκαλοπάτια και τότε θα βρεθείτε στο …Ναυάγιο της Ζακύνθου ή σε κάποια άγρια Ικαριώτικη παραλία ή στον Φάραγγα της Πάρου η τέλος πάντων όπου σας ταξιδέψει ο νους σας.

5+1 Τάσος Δούσης "Αυτές είναι ίσως κάποιες από τις ομορφότερες κρυφές παραλίες της Αττικής"

Πρόκειται για την πιο γνωστή… κρυφή παραλία της Αττικής βρίσκεται 62 χλμ. νότια του κέντρου της Αθήνας. Η ακτή δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχουν οι απαραίτητες προμήθειες για μια ημέρα στην παραλία.

Ο μικρός βοτσαλωτός κολπίσκος κοντά στο Σούνιο, με τα κυκλαδίτικα νερά, και τις δύο «μυστικές» παραλιούλες δεξιά κι αριστερά του (η μία λιλιπούτεια, χωρά ίσα-ίσα μια παρέα, η άλλη γυμνιστών και προσβάσιμη από μονοπάτι) είναι τα τελευταία χρόνια μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των Αθηναίων που ξέμειναν καλοκαιριάτικα στην πόλη, αλλά δε θέλουν να αποχωριστούν και τις βουτιές τους. Ελάτε αργούτσικα, και για να βρείτε χώρο ελεύθερο να απλώσετε πετσέτα, και για να μείνετε ως το ηλιοβασίλεμα, που φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό.

Διαβάστε ακόμα:  6 όμορφα μέρη πολύ κοντά στην Αθήνα για εκδρομή με το αυτοκίνητο

Δείτε το βίντεο:

Παραλίες Αττικής: Κοντινές, μυστικές, ακατάλληλες, καθαρές, αμμώδεις, ερημικές, εξωτικές…

Μικρή Χαμολιά, Πόρτο Ράφτη

Πρόκειται «ίσως την ομορφότερη κρυφή παραλία» της Αττικής, που δεν είναι άλλη από την «Μικρή Χαμολιά».

Παραλία Χαμολιά
Παραλία Χαμολιά

Η παραλία που θα σας παρουσιάσουμε δεν βρίσκεται και πολύ μακριά από την Αττική! Μόλις σε 40 λεπτά μπορείτε να φτάσετε εκεί! Ο “κρυμμένος” παράδεισος για πολλούς δεν είναι γνωστός! Αν πάτε εκεί αμέσως θα γαληνέψει η ψυχή σας! Ένας σωστός ταξιδιώτης δεν πρέπει να πηγαίνει μόνο εκεί που πάνε όλοι αλλά εκεί που θέλει εκείνος! Οι παραλίες του θα σας μαγέψουν!

Πετάμε πάνω από την Βραυρώνα Αττικής, νότια της Αρτέμιδας, έναν τόπο που στα αρχαία χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης, γι’ αυτό και κατασκευάστηκε εκεί ο Ναός της Αρτέμιδας.

Απολαύστε την εναέρια πτήση πάνω από την παραλία Μικρή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ