Το προσωπικό καμπίνας της easyJet που έχει ως έδρα του την Ισπανία σχεδιάζει απεργιακές κινητοποιήσεις για εννέα ημέρες τον Ιούλιο, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις από την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους.

Αυτό ανακοίνωσε το τοπικό συνδικάτο USO, εντείνοντας πιθανόν τις δυσκολίες στα ταξίδια καθώς ο κλάδος προσπαθεί να διαχειριστεί την ανάκαμψη της ζήτησης.
Οι απεργίες θα γίνουν στις 1-3, 15-17 και 29-31 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Μιγκέλ Γκαλάν, γενικός γραμματέας του τμήματος του USO που αφορά την easyJet.

Οι ιπτάμενοι φροντιστές της εταιρίας στην Ισπανία ζητούν αύξηση 40% στις βασικές τους αποδοχές, δήλωσε ο ίδιος.
Ο βασικός μισθός, που εξαιρεί τα μπόνους και τις επιπλέον πληρωμές, ανέρχεται σε 950 ευρώ για τους Ισπανούς εργαζομένους της easyJet, ποσό που είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, δήλωσε ο Γκαλάν.

«Η εταιρία υποεκτίμησε τις προοπτικές, ήταν πιο απαισιόδοξη και συντηρητική και δεν είναι έτοιμη για τη ζήτηση… αυτό προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις για εμάς», δήλωσε ο Γκαλάν.

Ωστόσο, το συνδικάτο, που λέει ότι εκπροσωπεί το 80% των 450 υπαλλήλων που έχουν ως έδρα τους την Ισπανία, συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για να αποφευχθεί η απεργία κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη διοίκηση σήμερα, δήλωσε ο Γκαλάν

Η συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας της COVID-19 οδηγεί αερομεταφορείς και εταιρίες διαχείρισης αεροδρομίων στα όριά τους, προκαλώντας ελλείψεις προσωπικού και μεγάλες ουρές σε τερματικούς σταθμούς σε όλη την Ευρώπη.

Οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή και οι σκληρές εργασιακές συνθήκες οδηγούν το προσωπικό πολλών αεροπορικών εταιριών της περιοχής να διαμαρτυρηθούν και να προχωρούν σε απεργίες.

Το προσωπικό καμπίνας στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της easyJet, τη Ryanair, σχεδιάζει να προχωρήσει σε απεργία αυτόν τον μήνα και τον Ιούλιο στην Ισπανία και πολλές άλλες χώρες.

Easyjet

Υπενθυμίζουμε ότι η Easyjet έχει επίσης ανακοινώσει την μείωση του αριθμού πτήσεων το καλοκαίρι

Η low cost αεροπορική εταιρεία easyJet, ανακοίνωσε ότι περικόπτει περισσότερες πτήσεις την περίοδο του καλοκαιριού, προκειμένου να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων σε προσωπικό εδάφους και πτήσεων στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και στο Άμστερνταμ.

Διαβάστε ακόμα:  Παρατείνεται για ένα χρόνο η ισχύς του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού

Βρετανία: Και το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου βάζει πλαφόν στις πτήσεις

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τώρα πως αναμένει η χωρητικότητά της να διαμορφωθεί στο 87% του επιπέδου του 2019 περίπου στο τρίμηνο μέχρι το τέλος Ιουνίου, και στο περίπου 90% στο δ΄ τρίμηνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στο κόστος από τη διακοπή.

Τον προηγούμενο μήνα τόνισε πως ανέμενε να λειτουργεί στο 90% της χωρητικότητας του 2019 αυτό το τρίμηνο και στο περίπου 97% στο δ΄ τρίμηνο.

Τόνισε ακόμη ότι μια πολύ στενή αγορά εργασίας για θέσεις πληρώματος, σε συνδυασμό με τους αυξημένους χρόνους ελέγχου ασφαλείας για το νέο προσωπικό, μείωσε περαιτέρω την ανθεκτικότητά του.

Ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία λυπάται που δεν παρείχε τις υπηρεσίες που περίμεναν οι πελάτες.

“Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες, οι δράσεις που έχουμε αναλάβει για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά μας, οδήγησε να συνεχίσουμε να εκτελούμε μέχρι και 1.700 πτήσεις ημερησίως, το συνεχιζόμενο δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον έχει δυστυχώς συνεχίσει να έχει αντίκτυπο, που είχε ως αποτέλεσμα κυρώσεις”, πρόσθεσε.

Η αεροπορική εταιρεία μειώνει τις πτήσεις τώρα για να αντιμετωπίσει τα πλαφόν των αεροδρομίων και να καταστήσει το πρόγραμμά της πιο ανθεκτικό, μειώνοντας την ανάγκη για ακυρώσεις την ίδια ημέρα, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ