Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
28.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΈδεσε στην Μύκονο και άφησε άφωνους όλους τους τουρίστες! Το σκάφος πέρα...

Έδεσε στην Μύκονο και άφησε άφωνους όλους τους τουρίστες! Το σκάφος πέρα από κάθε φαντασία! (photos)

Ένα απίστευτο επιστημονικό επίτευγμα έκανε την εμφάνισή του στο λιμάνι της Μυκόνου!  Μιλάμε για όρια επιστημονικής φαντασίας που δεν θα πιστεύαμε ότι θα ήταν πραγματικότητα στο σήμερα.

Ο λόγος για ένα “ενεργειακό” σκάφος “Energy Observer” που προσάραξε στο λιμάνι της Μυκόνου για το δοκιμαστικό του ταξίδι που πραγματοποιεί σε όλη την Μεσόγειο. Η άφιξη του σκάφους έγινε παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελένη Καλπουρτζή, το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θοδωρή Χαριτόπουλο, τον προϊστάμενο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκο Βαρδαλάχο και την Κατερίνα Τοπούζογλου του διεθνούς οργανισμού All for Blue. Επίσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του σκάφους απο το επιστημονικό προσωπικό.

Με αυτό το πολυτελές τρένο θα κάνουμε πλέον την διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη (photos)

- Advertisement -

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Το ιδιόμορφο σκάφος είναι οικολογικό καθώς κινείται από την ενέργεια που δίνουν μπαταρίες υδρογόνου, οι οποίες τροφοδοτούνται διαρκώς από τη σύζευξη των πολλών φωτοβολταϊκών πάνελ που διαθέτει, καθώς και δυο μικρών ανεμογεννητριών. Εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με τη βοήθεια του ανέμου, ενώ συγκεντρώνει και ηλιακή ενέργεια».

Ο σκοπός του πειράματος είναι  η βελτιστοποίηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί, προκειμένου να προωθηθούν λύσεις για τη χρήση πετρελαίου για την κίνηση των σκαφών και την αποστολή του μηνύματος σε όλο τον κόσμο για οικολογική συνείδηση. Βασικός προορισμός επιλέγει η Μύκονος ως το πιο κοσμοπολίτικο νησί.

10 πανέμορφα ελληνικά νησιά για να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι… χωρίς δισταγμούς! (photos)

Ταξίδι στην μαγευτική Ίο! (Photos)

Πάτμος: 9 προτάσεις για το νησί… σκέτη Αποκάλυψη (photos)

10 πανέμορφα ελληνικά νησιά για να επισκεφθείς φέτος το καλοκαίρι… χωρίς δισταγμούς! (photos)

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,290LikesΚάντε Like
88,423 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ