Η ιστορία που θα σας περιγράψω είναι 100% αληθινή και συνέβη σε άνθρωπο που ο γιος του σπουδάζει marketing και ο ίδιος είναι µεγαλοστέλεχος διαφηµιστικής εταιρείας!

 

Θέλησε να κλείσει εισιτήρια και ξενοδοχείο, όχι µέσα από τα sites που του σύστησα, αλλά από ένα άλλο που βρήκε φθηνότερα τα δωµάτια! Όπου βλέπετε φθηνότερα να είστε βέβαιοι ότι κατά 99% πρόκειται για απάτη. Είναι όπως και στη βενζίνη µε τα βενζινάδικα. Όπου δείτε πολύ χαµηλή τιµή βενζίνης, π.χ. κατά 10 λεπτά, είναι βέβαιο ότι είναι νοθευµένη.

Ο φίλος µου έκλεισε σπίτι µε 3 δωµάτια στη Βαρκελώνη πάνω στη Rambla µε πρωινό και καθηµερινή καθαριότητα προς €50 ηµερησίως. Αντιλαµβάνεστε ότι όταν πήρε τηλέφωνο για να ενηµερώσει ότι θα πάει τη συγκεκριµένη ηµεροµηνία στο κατάλυµα, του είπαν ότι δεν το γνώριζαν και ότι δεν έχει γίνει καµία κράτηση στο όνοµά του. Ο φίλος είχε χάσει €200, και επειδή έκλεισε και τα αεροπορικά του εισιτήρια από το συγκεκριµένο site το κόστος του έφτασε σε σύνολο τα €1.400. Χρήµατα που δεν πήρε ποτέ και ούτε θα πάρει.

Το κόλπο είναι απλό. Όταν χτυπάς στην αναζήτηση Google «Δωµάτια Βαρκελώνη» κάποιοι επιτήδειοι έχουν πληρώσει διαφήµιση για να εµφανιστούν πάνω απ’ όλους και για «τυρί» έχουν µία απίστευτη προσφορά που ένας άσχετος σίγουρα θα την πατήσει. Το θέµα είναι ότι και οι πτήσεις που κλείνουν υπάρχουν και τα ξενοδοχεία υπάρχουν. Μόνο που όταν εσείς δίνετε την κάρτα σας τα χρήµατά σας κατευθύνονται σε άγνωστους λογαριασµούς που χάνονται από µετακίνηση σε µετακίνηση. Πρόκειται για διαδικτυακές απάτες που σχεδόν 1 στους 4 ταξιδιώτες την έχει πατήσει έστω και µία φορά.

Διαβάστε ακόμα:  2+1 ξενοδοχεία με βαθμολογία πάνω από 9 και τιμές μέχρι €56 στον παραθαλάσσιο Άγιο Ιωάννη Πηλίου - Από τον Τάσο Δούση

Αυτόν τον µήνα στο editorial µου θα σας δώσω µερικές πολύ χρήσιµες συµβουλές προκειµένου να µην πιαστείτε στη… φάκα σαν τα ποντίκια.

• Πραγµατοποιήστε ιντερνετικές συναλλαγές µόνο σε sites γνωστά και εγκεκριµένα όπως το Booking και όχι κάτι παρόµοιο ή παραπλανητικό όπως π.χ. Bookage κ.ά.

• Βεβαιωθείτε ότι, ακόµα και αν το site που κάνετε τη συναλλαγή σας δεν είναι γνωστό, είναι νόµιµο και έχει π.χ. το λογότυπο της ΙΑΤΑ.

• Μην αγοράζετε αεροπορικά εισιτήρια ή διαµονή σε ξενοδοχεία από sites που πουλάνε π.χ. µοτοσικλέτες, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. Είναι σαν να πας να φας φρέσκο ψάρι σε ένα εστιατόριο που έχει burger, πίτσα και σουβλάκια.

• Μην την πατάτε µε τις λεγόµενες φθηνές προσφορές. Δεν υπάρχει φθηνό στο ίντερνετ. Ό,τι φαίνεται πολύ καλό κατά 90% δεν είναι αληθινό.

• Αν την πατήσετε, που δεν το εύχοµαι, µη σβήσετε τίποτα από τον υπολογιστή σας. Αφήστε τα αποδεικτικά στοιχεία όπως είναι και ενηµερώστε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος.

Κάντε τις συναλλαγές σας στο διαδίκτυο µε κάρτες που έχουν όριο ή είναι προπληρωµένες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ